Στο 8,1% ανήλθε η ανεργία στη Βρετανία τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο (έναντι 7,9% τον Μάιο-Ιούλιο), το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, ενώ ο αριθμός των νέων ανέργων έφθασε επίσης σε επίπεδα-ρεκόρ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η τελευταία φορά που η ανεργία ήταν τόσο υψηλή ήταν τον Μάιο-Ιούλιο του 1996. «Η κατάσταση είναι πιθανόν να χειροτερέψει τους προσεχείς μήνες» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας χρηματοοικονομικών δεδομένων Markit. «Πρακτορεία προσλήψεων ανέφεραν πως η ζήτηση για προσωπικό από τους εργοδότες αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο περισσότερο από ποτέ τη τελευταία διετία» δήλωσε. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 991.000 νέοι ηλικίας 16-24 ετών είναι άνεργοι, το υψηλότερο επίπεδο από το 1992.

Επίσης, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 17.500 τον Σεπτέμβριο φθάνοντας το σύνολο των 1,6 εκατομμυρίων, ενώ ο αριθμός των εχόντων απασχόληση μειώθηκε κατά 178.000 συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, εξέλιξη που επίσης αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη κάμψη της διετίας.