Στα επίπεδα του 2002-2003 έχουν πέσει οι μέσες αποδοχές των ωρομίσθιων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταγράφουν πτώση για τρίτη συνεχή χρονιά από το 2009, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γεωγραφικές διαφορές που δείχνουν ότι όσοι εργάζονται στο Λονδίνο είναι περισσότερο ευνοημένοι και έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται αρκετά λιγότερο. Επίσης, υπάρχουν διαφορές στα εισοδήματα για πλήρη απασχόληση και ημιαπασχόληση στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην οικονομία και τους οικονομικούς δείκτες. Είναι πιθανό επίσης, να σηματοδοτήσει μια μόνιμη αλλαγή στις μακροπρόθεσμες τάσεις μεγέθους των μισθών αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να καταστεί ασφαλής μια τέτοια υπόθεση.

Ενώ σε εθνικό επίπεδο οι άνδρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα διαπίστωσαν αύξηση των αποδοχών τους μέχρι το 2009 (με εξαίρεση το 2007), στο Λονδίνο υπήρξε μείωση των πραγματικών αποδοχών το 2009, όπως επίσης το 2010, το 2011 και το 2012. Σαφώς μικρότερη μείωση είχαν στις αποδοχές τους οι γυναίκες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα με καθεστώς πλήρους απασχόλησης τις τρεις τελευταίες χρονιές.