Το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής Me@Walmart ανακοίνωσε η Walmart, με σκοπό να απλοποιήσει μια σειρά από καθημερινές διαδικασίες και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της. Αναλυτικότερα, η εν λόγω εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από την ίδια την εταιρεία, αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως το machine learning, η επαυξημένη πραγματικότητα και η AI.

Μέσω αυτής, οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν τον προγραμματισμό των βαρδιών μέχρι και των δύο ερχόμενων εβδομάδων, πότε έχουν άδεια και, εφόσον χρειαστεί, να κάνουν διάφορα αιτήματα, ενώ αξιοποιώντας την τεχνολογία εντοπισμού τοποθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να «χτυπήσουν κάρτα» με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων αλλά και επικοινωνίας με τον Σαμ, έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό, ο οποίος λειτουργεί με φωνητικές εντολές και βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των προϊόντων. Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν σε πάνω από 740.000 εργαζόμενους ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας, μαζί με προστατευτική θήκη, από το οποίο θα έχουν αποκλειστικά πρόσβαση στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Εντούτοις, μετά το πέρας του ωραρίου τους, οι εργαζόμενοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν τα smartphones αυτά και για προσωπική χρήση. Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες στην εφαρμογή, που θα σχετίζονται με τις αποθήκες.