Μία σειρά ενεργειών, είτε μεμονωμένων είτε περιοδικά επαναλαμβανόμενων, πραγματοποιεί η Watt + Volt, προκειμένου οι εργαζόμενοί της να έρθουν σε ουσιαστική επαφή και να ενισχυθούν τα άτυπα κανάλια επικοινωνίας. Όπως ανέφερε στο Workforce ο Γιώργος Παυλάκος, Chief HR Officer της εταιρείας, «όλες οι δράσεις διοργανώθηκαν εσωτερικά, αφού η ομάδα μας γνωρίζει καλά τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τη μίξη των ανθρώπων του Ομίλου.

Παράλληλα, καλύψαμε ένα εύρος δραστηριοτήτων όπως διατμηματική σύνδεση, ψηφιακές δραστηριότητες, παιχνίδι, CSR, έξοδοι και εκδρομές». Αναλυτικότερα, η εταιρεία έχει καθιερώσει τη δράση Energize your Friday, στην οποία την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, το σύνολο του προσωπικού προσκαλείται για after-work drinks σε κάποιον χώρο εκτός εταιρείας, ενώ την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα και την δεύτερη εβδομάδα του μήνα διοργανώνεται Pizza και Breakfast day αντίστοιχα για τα contact centers του Ομίλου.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία υλοποίησε το πρόγραμμα Buddy, μέσω του οποίου ένας εμπειρότερος εργαζόμενος καθοδηγεί, συμβουλεύει, βοηθά με διαδικασίες ή/και πρακτικά ζητήματα και «δικτυώνει» τον νεοεισερχόμενο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες με 15λεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ έτρεξε πιλοτικά με σκοπό την πλήρη εφαρμογή του, το 2023.

Το «παιχνίδι» αρωγός στην όλη προσπάθεια
Σύμφωνα με τον Γ. Παυλάκο, σύμμαχος στη συγκεκριμένη προσπάθεια της εταιρείας υπήρξε η πλατφόρμα e-learning, με την οποία κάθε μήνα η ομάδα των καταστημάτων από όλη την Ελλάδα ενώνεται κάτω από έναν κοινό στόχο. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λαμβάνουν το Quiz Check ‘n’ Refresh, στο οποίο, παρακολουθώντας βίντεο που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Εκπαίδευσης και απαντώντας σε ερωτήσεις, κερδίζουν badges και πόντους για τις επιδόσεις τους με την εφαρμογή τεχνικών gamification, αλλά και συναγωνίζονται για τη θέση τους στο leaderboard της πλατφόρμας.

Ταυτόχρονα, διοργανώθηκε το WV Kahoot Tournament, ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων στο οποίο συμμετείχε ενεργά το 67% των εργαζομένων, είτε απομακρυσμένα είτε με φυσική παρουσία, με κάθε ομάδα να διαγωνίζεται σε διαφορετικές ερωτήσεις, ενώ υπήρξε live αναμετάδοση των τριών Ημιτελικών και του Τελικού μέσω της πλατφόρμας twitch. Τέλος, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Aegean Rebreath, η Watt + Volt πραγματοποίησε τη δράση Energy Cleaning, με τους ανθρώπους της να καθαρίζουν τον βυθό του Αλιευτικού καταφύγιου Λαυρίου και την παραλία Θορικού.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε συνολικά ήταν η διστακτικότητα στη συμμετοχή κυρίως εξαιτίας της μεγάλης περιόδου εσωστρέφειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας» τόνισε ο CHRO της Watt + Volt, ενώ επισήμανε πως ως αποτέλεσμα των εν λόγω δράσεων «οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν το αίσθημα του ανήκειν, έλαβαν ικανοποίηση, ένιωσαν επιβράβευση από το αποτέλεσμα, συνεργάστηκαν, υποστήριξαν ο ένας τον άλλο, διασκέδασαν, επικοινώνησαν με συναδέλφους και εκτός εργασιακού πλαισίου και προσέφεραν στο περιβάλλον».