Το We Lead, ο νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies, ανακοίνωσε δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development, διάρκειας 15 εβδομάδων (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024). Σύμφωνα με τον διοργανωτή, «στόχος του We Lead μέσω των tech bootcamps είναι να συμβάλλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος στο χώρο της τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν».

Τα bootcamps σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Code.Hub, φορέα εκπαίδευσης, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.

Απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές ή στον προγραμματισμό που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ή επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από μια διακοπή.

Τα προγράμματα front-end και back-end development δίνουν έμφαση σε τεχνολογίες με υψηλή ζήτηση – Java & Spring στο back-end development και HTML, CSS, JavaScript, Angular στο front-end development. Η διάρκεια των bootcamps είναι 15 εβδομάδες, ξεκινούν με το οrientation week κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα συνομιλήσουν με tech επαγγελματίες και θα κατανοήσουν καλύτερα το πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η τεχνική εκπαίδευση διάρκειας 80 ή 100 ωρών.

Οι συμμετέχουσες θα εργαστούν σε πραγματικά projects, ενώ μέντορες από το χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων θα τους παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση καθ’όλη τη διάρκεια. Με την ολοκλήρωση των bootcamps οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα ακολουθήσει το career week, με εκπροσώπους εταιρειών που προσλαμβάνουν άμεσα. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.