Πάνω από 400 αιτήσεις δέχθηκε το We Lead για τα online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development διάρκειας 15 εβδομάδων, τα οποία σχεδίασε σε συνεργασία με την Code.Hub. Τα bootcamps, τα οποία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε γυναίκες, αποτελούν την πρώτη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του We Lead, του νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies τον Απρίλιο του 2023. Στόχος του οργανισμού είναι η μείωση του έμφυλου χάσματος στην τεχνολογία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να αναλάβουν ηγετικές θέσεις.

«Οι 400 και πλέον αιτήσεις αντιπροσωπεύουν μοναδικές ιστορίες γυναικών από όλη την Ελλάδα – γυναίκες οι οποίες θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του We Lead. Ανάμεσά τους είναι και αρκετές γυναίκες που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για λόγους φροντίδας δικών τους ανθρώπων ή για άλλους προσωπικούς λόγους και επιθυμούν να επιστρέψουν.

Το 45% των αιτήσεων υποβλήθηκαν από γυναίκες που μένουν σε επαρχιακές πόλεις και αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίπτωση στο ΑΕΠ από την αύξηση της απασχόλησης γυναικών μπορεί να φθάσει και στο 10% σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.  Με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία στις συμμετέχουσες, το We Lead προχώρησε με 58 γυναίκες για τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού, σχεδιάζοντας περισσότερες δράσεις για τους επόμενους μήνες. Οι συμμετέχουσες των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Code.Hub, θα αναδειχθούν ως επαγγελματίες έτοιμες να εισέλθουν ή να επανέλθουν στο εργασιακό περιβάλλον. Στο αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες όπως οι Novibet (Innovation Partner), efood (Growth Partner), Deloitte (Hiring Partner), Netcompany-Intrasoft (Hiring Partner), Qualco (Hiring Partner), Relevance Digital Agency (Hiring Partner).