Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Weber Shandwick, σχεδόν τρία τέταρτα (73%) των senior executives παγκοσμίως πιστεύουν ότι έως το 2030 οι γυναίκες θα κατέχουν υψηλές θέσεις στις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, ποσοτικά ίσες με αυτές των ανδρών.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι (56%) C-level executives αναφέρουν ότι οι εταιρείες τους δεν έχουν υιοθετήσει επισήμως στόχους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προσδοκία αυτή. Μόλις τέσσερις στους δέκα (39%) θεωρούν ότι η διαφορετικότητα των φύλων αποτελεί προτεραιότητα σε επίπεδο senior level, καθώς κατατάσσεται στην 7η θέση ανάμεσα στις 10 προτεραιότητες. Με την απουσία τέτοιων proactive βημάτων, οι γυναίκες φαίνεται να αναπτύσσουν «κούραση επετηρίδας φύλου» και τελικά θεωρούν ότι μόνο μέσω υποχρεωτικών μέτρων όπως κυβερνητικές εντολές για ίσες αποδοχές μπορούν να οδηγήσουν σε ισότιμα αποτελέσματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η πρωτοποριακή μας έκθεση αποκαλύπτει ένα παράδοξο στο δρόμο προς την ισότητα των φύλλων σε C-Suite έως το 2030. Συγχρόνως, διάφοροι παράγοντες προωθούν την ισότητα των φύλων αλλά και την κρατούν προς τα πίσω. Οι εταιρείες πρέπει πλέον να προετοιμαστούν για να αποδεχθούν τις γυναίκες σε senior θέσεις και να αναλάβουν δράση να υποστηρίξουν τις απόψεις τους στο μέλλον», δηλώνει η Gail Heimann, πρόεδρος της Weber Shandwick. Σημειώνεται ότι η μελέτη «Gender Equality in the Executive Ranks: A Paradox — The Journey to 2030», χορηγήθηκε από την Weber Shandwick και της KRC Research και διεξήχθη από το Economist Intelligence Unit (EIU) μέσα στο 2015. Βασίζεται σε online έρευνα σε 327 senior executives από 55 χώρες στη Β. Αμερική, στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), στην Asia Pacific και στη Λατινική Αμερική.