Ο Caffè Vergnano στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παρουσίασε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC), εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία του με το Fairytale Athens, επιχείρηση που πρεσβεύει τις αξίες της πρωτοβουλίας αυτής και προωθεί τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα. To Women in Coffee αποτελεί ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος του coffee brand και απόγονος των ιδρυτών της εταιρείας.

«Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να φέρει στο προσκήνιο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών και να διαδώσει το μήνυμα της ισότητας και της συμπερίληψης μέσα από κάθε φλυτζάνι καφέ, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση των γυναικών στην κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, κάθε φλυτζάνι καφέ του Women In Coffee blend καθώς και κάθε αγορά των branded αντικειμένων – κούπες, moka pot κτλ. – της πρωτοβουλίας από τα καταστήματα Fairytale σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλάνδρι συνεισφέρουν στα έσοδα του προγράμματος.

Με στόχο την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος της γυναικείας ενδυνάμωσης και συμπερίληψης που πρεσβεύει το πρόγραμμα Women In Coffee, ένα μοναδικό, βιωματικό event διοργανώθηκε στο Fairytale στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας ως πρεσβευτές προσωπικότητες από διαφορετικούς κλάδους που κάνουν καθημερινά πράξη τις αξίες αυτές. Το Women in Coffee ξεκίνησε το 2018 ως απάντηση στο χάσμα που υπήρχε στην εκπαίδευση, την αναγνώριση και τις ευκαιρίες των γυναικών στις καλλιέργειες καφέ, παρά την πλειοψηφία τους ως ιδιοκτήτριες και ανθρώπινο δυναμικό.