Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο WOMEN ON LEADERSHIP: Developing Female Leaders, του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), πριν από μερικές μέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο χαιρέτησαν η Πρόεδρος του ΙΑΓΜΕ, Αγγελίνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ενώ χαιρετισμό επίσης απεύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στρατηγάκη.

Στο Συνέδριο, παρουσιάστηκε η έρευνα «Γυναίκες στην Κορυφή: Δυνατότητα ή Επιλογή;», που σχεδίασε και υλοποίησε η εταιρεία Focus/Bari. Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι ζούμε σε μία μεταβατική εποχή που αρκετά στερεότυπα παύουν σταδιακά να ισχύουν.

Χρειάζεται όμως ακόμα η προσωπική δέσμευση και επιπλέον η συστηματική ώθηση από την πολιτεία στις επιχειρήσεις ώστε αυτές να δώσουν τις ευκαιρίες στις γυναίκες επαγγελματίες, να έχουν εναλλακτικές εξέλιξης και έτσι να αποδώσουν τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία με την αύξηση της παραγωγικότητας.