Ο Greg Flessas, CEO & Founder και ο Γιώργος Βακάρος, General Manager της Workloud Greece μίλησαν αποκλειστικά στο HR Professional για την επένδυση στην οποία προχώρησαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, για τους λόγους δημιουργίας κέντρου ανάπτυξης και υποστήριξης στη χώρα μας, καθώς επίσης αναφέρθηκαν και στις σύγχρονες επωφελείς λύσεις που προσφέρουν δημιουργώντας σημαντικά πλεονεκτήματα για τον εργαζόμενο αλλά και τον οργανισμό.

HR Professional: Πείτε μας λίγα λόγια για την Workloud Greece.

Greg Flessas: Η Workloud Greece είναι θυγατρική εταιρεία της ScheduleSoft που εδρεύει στο Madison της Αμερικής με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Η Workloud διαθέτει εμπειρία και λειτουργεί με values, business ethics, processes και aspiration ενός μεγάλου πολυεθνικού οργανισμού. Τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη και ποιοτικά μεγάλο πελατολόγιο σε πολλές κάθετες αγορές, ενώ απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν ακρίβεια στη διαχείριση και λειτουργία του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Οι εφαρμογές μας είναι σχεδιασμένες με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και έχουν αναπτυχθεί σε ένα αμιγώς cloud περιβάλλον τελευταίας γενιάς. Είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση και λειτουργία και παρέχονται ως υπηρεσία SaaS (Software as a Service).

Η Workloud Greece έχει στελεχωθεί από άτομα υψηλής κατάρτισης με μακροχρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών. Tο τελευταίο διάστημα, έχουμε επενδύσει σημαντικά στην Ελλάδα και στόχος μας είναι να δυναμώσουμε την παρουσία μας στη χώρα, δημιουργώντας κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και εφαρμογών. Το R&D τμήμα που διαθέτουμε αναπτύσσει νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, ώστε οι πελάτες μας να έχουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών και υποστήριξης. Παράλληλα, επενδύουμε στη δημιουργία κέντρου υποστήριξης 24x7x365 σε όλο το φάσμα των εφαρμογών μας για όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αμερική και Ευρώπη.

HR P.: Ποιοι ήταν οι λόγοι για την απόφαση δημιουργίας στην Ελλάδα κέντρου ανάπτυξης και υποστήριξης;

G. F.: Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλούς ανεκμετάλλευτους πόρους. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία είναι το ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό μορφωτικό επίπεδο ιδιαίτερα στους καινοτόμους τομείς των νέων τεχνολογιών. Καθώς η εταιρεία μας μεγαλώνει, βλέπουμε την Ελλάδα ως βάση για την υποστήριξη και δημιουργία δικτύου πωλήσεων και συνεργατών στις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Άμεσος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα Workloud που θα συνδέσει την ελληνική αγορά με τις διεθνείς και θα συμβάλλει στην αντιστροφή του brain drain που πλήττει τη χώρα μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων και κρατώντας παράλληλα το πυρήνα της ανάπτυξής μας στην Ελλάδα.

HR P.: Ποιες είναι οι λύσεις που προσφέρει στις σύγχρονες επιχειρήσεις η πλατφόρμα Workloud και σε ποιες τεχνολογίες βασίζεται;

Γιώργος Βακάρος: Πάνω από το 70% των εξόδων μιας επιχείρησης βασίζεται στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Η Workloud συμβάλλει ώστε οι εταιρείες να μειώσουν το κόστος λειτουργείας τους χωρίς όμως να μειώσουν την παραγωγικότητά τους. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε βοηθούν τους οργανισμούς να χρησιμοποιούν το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό όπου το χρειάζονται. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να επωφεληθούν από την εργασία των ανθρώπων τους όταν είναι πιο παραγωγικοί.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα εφαρμογών που λειτουργεί σε περιβάλλον cloud χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες data center της Amazon, το οποίο επιλέγουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα Workloud είναι:

  • Scheduling & Planning
  • Time & Attendance
  • Absence management
  • Mobile manager & employee access

Το μεγάλο πλεονέκτημα ωστόσο, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού. Δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση, παρά μόνο ένας browser και σύνδεση στο διαδίκτυο.


HR P.: Ποιες εταιρικές ανάγκες εξυπηρετεί και ποια πλεονεκτήματα δημιουργεί;

Γ. Β.: Οι end-to-end εφαρμογές Workforce Management που διαθέτει η Workloud απευθύνονται σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων. Οι πελάτες μας είναι εταιρείες που απασχολούν από 20 έως 20.000 υπαλλήλους και όλοι χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα Workloud. Η κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη λειτουργικότητα που προσφέρεται και να δημιουργήσει μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον τη λύση που εξυπηρετεί τις δικές της ανάγκες. Ο υψηλός βαθμός παραμετροποίησης των εφαρμογών δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει στη λειτουργία της επιχείρησης και μάλιστα, σε πραγματικό χρόνο.

Το δυνατό σημείο της τεχνολογίας Workloud αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να είναι λειτουργική άμεσα χωρίς μεγάλες επενδύσεις σε εφαρμογές επιχειρηματικού λογισμικού.

Η Workloud εφαρμόζει αυτά που υπόσχεται. Προσφέρει μόνο τις υπηρεσίες που η κάθε εταιρεία ξεχωριστά χρειάζεται και όταν τις χρειάζεται, με εγγυημένη ασφάλεια και διαθεσιμότητα.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται με χαμηλό κόστος, ενώ η χρέωση γίνεται με βάση τον αριθμό των χρηστών σε μηνιαία βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Workloud διαθέτει στους πελάτες της όλες τις αναβαθμίσεις του λογισμικού χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

HR P.: Ποια είναι τα οφέλη για τον ίδιο τον εργαζόμενο και πώς διαμορφώνεται μία win-win σχέση με τον εργοδότη και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού;

Γ. Β.: Η Workloud επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο Employer Branding και στο Employee Value Proposition. Η λειτουργία των εφαρμογών Workloud σε μία επιχείρηση αναβαθμίζει το περιβάλλον εργασίας τόσο για το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού όσο και για τον εργαζόμενο, μέσω των εφαρμογών του Absence Management και Mobile employee.

Η αποτελεσματική συνεργασία και διαχείριση οδηγεί αναμφισβήτητα σε μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα δημιουργείται εναρμόνιση με τις βέλτιστες πρακτικές της επιχείρηση σε συνάρτηση με το employee engagement.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω των mobile εφαρμογών, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον εργοδότη τους με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μεταξύ τους σχέση. Ο εργαζόμενος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον προσωπικό του χρόνο αλλά και το χρόνο εργασίας του. Τέλος, ο καλύτερος καταμερισμός των αδειών και ο εξορθολογισμός των βαρδιών οδηγεί σε ικανοποιημένους εργαζόμενους.

HR P.: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας ως προς τις επενδύσεις και τις περιοχές δραστηριοποίησής σας;

G. F.: Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί στις αγορές του εξωτερικού, είτε με δική της παρουσία είτε μέσω συνεργασιών. Η αγορά cloud έχει μεγάλες προοπτικές και υπολογίζεται ότι θα φτάσει τουλάχιστον τα 500 δις ευρώ παγκοσμίως.

Η οικονομική δυνατότητα που διαθέτει της επιτρέπει να δημιουργήσει νέες εφαρμογές και υπηρεσίες ταυτόχρονα με την απόκτηση και διατήρηση των καλύτερων εργαζομένων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε υλοποιήσει τα σχέδιά μας στην Ελληνική αγορά.