Οι άνθρωποι στρέφονται στα ρομπότ για να υποστηρίξουν την επαγγελματική τους εξέλιξη αφότου η πανδημία της COVID-19 τους άφησε με αισθήματα μοναξιάς και αποσύνδεσης από την ίδια τη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Oracle και την Workplace Intelligence, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της έρευνας για το ανθρώπινο δυναμικό. Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 14.600 εργαζόμενοι, διευθυντές, επικεφαλής HR και ανώτερα στελέχη από 13 χώρες, προέκυψε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται στάσιμοι στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους, αλλά είναι έτοιμοι να ανακτήσουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους. Έχοντας περάσει περισσότερο από ένα χρόνο με περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε συναισθηματική αναστάτωση:

  • Το 80% έχει επηρεαστεί αρνητικά με πολλούς να έχουν οικονομικές δυσχέρειες (29%), να υποφέρουν από φθίνουσα ψυχική υγεία (28%), να στερούνται επαγγελματικής υποκίνησης (25%) και να αισθάνονται αποκομμένοι από την ίδια τη ζωή τους (23%).
  • Σε ποσοστό 62% πιστεύουν ότι το 2021 είναι η πιο αγχωτική χρονιά που έχουν περάσει ποτέ. Πάνω από τους μισούς (52%) υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας στην εργασία περισσότερο κατά το 2021 από ό,τι το 2020.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν πολύ λίγο ή καθόλου έλεγχο επί της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής διπλασιάστηκε αφότου ξεκίνησε η πανδημία. Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι έχουν χάσει πια τον έλεγχο του μέλλοντός τους (43%), της προσωπικής ζωής (46%), της καριέρας (41%) και των σχέσεων τους (39%).
  • 76% των ανθρώπων αισθάνονται στασιμότητα στην προσωπική τους ζωή, αισθανόμενοι ανησυχία για το μέλλον τους (31%), παγιδευμένοι στην ίδια ρουτίνα (27%) και περισσότερη μοναξιά από ποτέ άλλοτε (26%).

Work life balance, ψυχική υγεία και ευελιξία στον χώρο εργασίας
Ωστόσο οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές στην επαγγελματική ζωή τους, με το 88% των συμμετεχόντων στην έρευνα να αναφέρει ότι το νόημα της επιτυχίας έχει αλλάξει για αυτούς αφότου ξεκίνησε η πανδημία, με κυριότερες προτεραιότητες να είναι τώρα η ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής (42%), η ψυχική υγεία (37%) και η ευελιξία στον χώρο εργασίας (33%). Σε ποσοστό 75% αισθάνονται «κολλημένοι» επαγγελματικά, επειδή δεν έχουν ευκαιρίες εξέλιξης της καριέρας τους (25%) και νιώθουν καταβεβλημένοι απέναντι στο ενδεχόμενο να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές (22%). Όπως προκύπτει από την έρευνα, για να διατηρήσουν και να εξελίξουν τα κορυφαία ταλέντα εν μέσω της μεταβαλλόμενης δυναμικής στον χώρο εργασίας, οι εργοδότες πρέπει να δώσουν προσοχή στις ανάγκες των εργαζόμενων περισσότερο από ποτέ άλλοτε και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να παράσχουν καλύτερη υποστήριξη. Το 85% των εργαζόμενων επιθυμούν την συμβολή της τεχνολογίας ώστε να τους  βοηθήσει να προσδιορίσουν το μέλλον τους, εντοπίζοντας δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν (36%), προτείνοντας τρόπους για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων (36%) και παρέχοντας τα επόμενα βήματα εξέλιξης στην κατεύθυνση των επαγγελματικών στόχων (32%). Τέλος, το 87% πιστεύει ότι η εταιρεία τους θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και το 55% είναι πιο πιθανό να παραμείνει σε μια εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να υποστηρίξει την επαγγελματική τους εξέλιξη.