Ο όμιλος επικοινωνίας WPP ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότ η Jacqui Canney αναλαμβάνει τον ρόλο του Global Chief People Officer από την 1η Ιουνίου 2019.

Η ίδια θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του ταλέντου παγκοσμίως, με απώτερο στόχο ο όμιλος WPP να γίνει ο προορισμός για το κορυφαίο ταλέντο στον χώρο αλλά και να ηγηθεί στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, στην ανάπτυξη της ηγεσίας και την εκπαίδευση. Η J. Canney θα αναφέρεται στον CEO, Mark Read, και θα δημιουργήσει μία Integrated ομάδα ταλέντου που θα εργάζεται στενά με την ηγεσία της εταιρείας έτσι ώστε να χτίσει κουλτούρα που θα προτρέπει τους ανθρώπου να «δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Πριν την ανάληψη αυτού του ρόλου, η ίδια εργάστηκε στην Accenture επί 25 έτη, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη το οργανισμού από 21.000 άτομα σε περισσότερα από 300.000 και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα καθαρά έσοδα από US $1.4 δις σε US $32.9 δις. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2013, η J. Canney είχει ρόλο-κλειδί στο χτίσιμο μίας νέας επιχειρηματικής δομής, της Accenture Digital, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες και τις νέες δυνατότητες του οργανισμού έτσι ώστε να προσφέρει νέες υπηρεσίες στου πελάτες του.