Έλλειμμα 1,2 εκατομμυρίων εργαζομένων εξακολουθεί να καταγράφει ο τουριστικός και ταξιδιωτικός κλάδος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τις κενές θέσεις να αγγίζουν το 30%, ενώ το έλλειμμα σε αερομεταφορές και διαμονή κυμαίνεται στο 21% και 22%, αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι διοικήσεις προχώρησαν σε απολύσεις λόγω των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια, οι οποίες υπολογίζονται σε 1,7 εκατομμύρια. Σήμερα, όμως, που η ζήτηση έχει αποκατασταθεί, εντοπίζεται σαφής δυσκολία επαναπρόσληψης των εργαζομένων, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν στραφεί σε άλλους κλάδους, οι οποίοι προσφέρουν μονιμότητα και μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

«Κυβερνήσεις και ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν και να παράσχουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες σε όσους αναζητούν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ταξιδιωτικός κλάδος» επεσήμανε η Julia Simpson, πρόεδρος της WTTC.