Η συνύπαρξη της «έξυπνης» τεχνολογίας και της ανθρωπινής ευρηματικότητας βρίσκονται στο επίκεντρο του πρώτου ετήσιου forum που διοργανώνει το YDC, σε συνεργασία με την Accenture, για τα μέλη του και έναν διακεκριμένο κύκλο διευθυντικών στελεχών.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 6 μήνες ενεργούς λειτουργίας και δράσης στο ελληνικό επιχειρείν, το Your Directors Club διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου το πρώτο ετήσιο Forum του με τίτλο «Future Ready: Intelligent Technology Meeting Human Ingenuity» και κεντρικούς ομιλητές διακεκριμένα διοικητικά στελέχη της Accenture από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενισχύοντας την αποστολή του, να παρέχει στα μέλη του μοναδικές δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω της διάχυσης εξειδικευμένης γνώσης και της ανταλλαγής απόψεων και βέλτιστων πρακτικών, το YDC έχει την τιμή να συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, με ισχυρό αποτύπωμα σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε μια σημαντική διοργάνωση που αναμένεται να συζητηθεί.

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
Έχουμε πλέον εισέλθει στη μετα-ψηφιακή εποχή, η οποία τοποθετεί τις επιχειρήσεις σε μια κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με το Accenture Technology Vision 2019, την ετήσια έκθεση της Accenture που προβλέπει τις βασικές τεχνολογικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον κατά τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες, που έχουν πλέον ενσωματωθεί στις λειτουργίες των περισσότερων οργανισμών, επιτρέπουν στις εταιρείες να κατανοούν τους πελάτες τους σε μεγαλύτερος βάθος, παρέχουν περισσότερα κανάλια με τα οποία μπορούν να τους προσεγγίζουν και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα οικοσυστήματά τους με νέους εταίρους.

Παρόλα αυτά, οι ψηφιακές τεχνολογίες δεν αποτελούν πλέον πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αλλά βασική προϋπόθεση εισόδου σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Όταν όλοι οι οργανισμοί αναπτύσσουν την ψηφιακή τους τεχνογνωσία, με ποιον τρόπο μπορεί ένας οργανισμός να διαφοροποιηθεί, να ξεχωρίσει;

Ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες που οφείλουν να ενσωματώσουν οι οργανισμοί για να καινοτομήσουν στο μέλλον; Και ποιες οι αρχές, αξίες και φιλοσοφία που οφείλουν να διέπουν την εφαρμογή τους; Πώς εκλαμβάνουν οι ηγετικές ομάδες των οργανισμών έννοιες όπως η εμπιστοσύνη και η υπευθυνότητα;

Σ’ αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα έρχεται να απαντήσει το πρώτο ετήσιο Forum του YDC, με κεντρικούς ομιλητές τους: Δρ. Κυριάκο Σαμπατακάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Accenture (Ελλάδα), Θάνο Μαλεβίτη, CMT Technology Strategy Managing Director, Accenture UKI, Δρ. Γιώργη Κριτσωτάκι, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους Τομείς Επικοινωνιών, Media & Τεχνολογίας, και Raffaella Temporiti, Επικεφαλής Ανθρωπίνων Πόρων για την Ιταλία και την Ν.Α. Ευρώπη (ICEG Region, Accenture Italia).

ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑΣ
Σύμφωνα με έρευνες της Accenture, oι εταιρείες που διακρίνονται για την επιχειρηματική τους ευκινησία, μπορούν να διαχειρίζονται παράλληλα την ανάπτυξη, την κερδοφορία, τη βιωσιμότητα και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από τους εταίρους και τους συνεργάτες τους. Έτσι, μπορούν να διατηρούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επενδύσεις τους σε καινοτόμες εφαρμογές και τεχνολογίες και να ευθυγραμμίζουν ουσιαστικά τους διαθέσιμους πόρους τους με τους στόχους ανάπτυξής τους. Η επιχειρηματική ευκινησία, απαιτείται από το εξωτερικό περιβάλλον ενός οργανισμού, αλλά δημιουργείται και καθοδηγείται από το εσωτερικό του.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, μόνο εκείνοι οι ηγέτες που θα είναι σε θέση να ενεργούν με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση θα είναι σε θέση να μετατρέπουν τις διαρκείς προκλήσεις σε ευκαιρίες.

ΤΟ DNA ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Σύμφωνα με την Accenture, το DNA των επιτυχημένων ηγετών του αύριο θα είναι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα. Οι ηγέτες του αύριο θα εστιάζουν στο να καινοτομούν αποτελεσματικά, να πρεσβεύουν και να επικοινωνούν ένα όραμα που εμπνέει, να συνεργάζονται με το διευρυμένο οικοσύστημα των οργανισμών τους, να εκτελούν με ευελιξία, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας.

Είναι αυτές δεξιότητες που τα διευθυντικά στελέχη του σήμερα μπορούν να καλλιεργήσουν και να εξελίξουν; Και ποια η συμβολή του Your Directors Club σ’ αυτό;

Η Γεωργία Καρτσάνη, Founder & CEO των Your Directors Club, CEO Clubs Greece και SARGIA Partners και διακεκριμένη Leadership Transformation Coach, αναφέρει ότι η ευκινησία, ο πειραματισμός, η συνεχής μάθηση, η προσαρμοστικότητα, η διορατικότητα, η συνεργατικότητα και η σύνδεση μ’ ένα μεγάλο σκοπό θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά της ηγεσίας του αύριο.

«Οι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι το σημαντικότερο πεδίο καινοτομίας, επαναπροσδιορισμού και αναβάθμισης της συναισθηματικής και πνευματικής τους λειτουργίας, βρίσκεται μέσα τους – στις απεριόριστες δυνατότητες του εγκεφάλου τους να ακολουθεί τις εκθετικές αλλαγές που βιώνουμε στο περιβάλλον μας. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αντιληφθούν πως καλούνται άμεσα να δουλέψουν με τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους τους ώστε να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες που θα φέρει η συνύπαρξη της “έξυπνης” τεχνολογίας και της ανθρώπινης ευρηματικότητας. Καθώς η διορατικότητα και πρόβλεψη αποτελούν ενδογενή χαρακτηριστικά της επιχειρηματικής ευκινησίας, το 1ο αυτό Φόρουμ του YDC δίνει στα μέλη μας τη δυνατότητα να δουν πιο καθαρά πως διαγράφεται το μέλλον ώστε να οπλιστούν κατάλληλα και να οδηγήσουν τις επερχόμενες αλλαγές».

Το πρώτο ετήσιο Forum του Your Directors Club θα λάβει χώρα στο Grand Hyatt Aθηνών, από τις 15.00 έως τις 20.00, ενώ η ατζέντα του αναμένεται να προσελκύσει διοικητικά στελέχη από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και τομείς. Τα Forum του YDC αποτελούν τη μοναδική διοργάνωση του διακεκριμένου Club Διευθυντικών στελεχών που είναι ανοιχτή σε μη μέλη, με δυνατότητα συμμετοχής κατόπιν εγγραφής.

Μπαίνοντας στον 7ο μήνα ενεργούς λειτουργίας και δράσης του, το Your Directors Club απαριθμεί ήδη στο ενεργητικό του 4 Κύκλους συναντήσεων των μελών του, 2 κλειστές συμβουλευτικές ομάδες (Inner Advisory Groups) που συναντιούνται τακτικά υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων CEO, ενώ το ετήσιο Forum του αναμένεται να αποτελέσει μία ισχυρή απόδειξη της αξίας που το Your Directors Club έρχεται να προσδώσει στα μέλη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ FORUM ΤΟΥ YOUR DIRECTORS CLUB
Τα ετήσια Forum του Your Directors Club στόχο έχουν την ουσιαστική ενίσχυση των διακεκριμένων διευθυντικών στελεχών των ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον εαυτό τους σε περιβάλλοντα αυξημένων προκλήσεων, ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν με επιτυχία τους ανθρώπους και τις εταιρείες τους σε περιόδους αλλαγών, αφήνοντας ένα σημαντικό προσωπικό αποτύπωμα στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.

Με θεματική που άπτεται των μείζονων ζητημάτων που απασχολούν την Ελληνική ηγεσία και διακεκριμένους εισηγητές διεθνούς κύρους, τα ετήσια συνέδρια του YDC αποτελούν αναπόσπαστη παροχή της συνδρομής των μελών του.

Founding Partners του Your Directors Club και σημαντικοί αρωγοί των προσπαθειών του είναι οι εταιρείες Weber Shandwick, Generation Y, SPACES και Φοβερά Προστασία. Οι δράσεις του υποστηρίζονται από την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Marine Tours και ALD Automotive (Diamond Partners), Semeli Estate, TNT και Nespresso (Golden Partner), Pressious Arvanitidis (Printing Partner) και SARGIA Partners (Coaching Partner). Χορηγός Επικοινωνίας η BOUSSIAS. Υπό την αιγίδα του CEO Clubs Greece.

    Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την κα Θεοχάρη στο +30 210 8985869
    ή στείλτε email στο [email protected]