Το YDC συμπληρώνει μόλις 6 μήνες ενεργούς λειτουργίας και δράσης στο ελληνικό επιχειρείν και έχει ήδη καταφέρει να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα ως το πρώτο διακεκριμένο Club καταξιωμένων Διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Τα μέλη του, που γίνονται δεκτά κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης, απολαμβάνουν μέσα από τις δομές, τις παροχές και τις δράσεις του, ευκαιρίες ουσιαστικής και ισότιμης επαγγελματικής δικτύωσης, καθώς και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω της ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και κύρους.

Είναι, επομένως, η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα Διευθυντικά στελέχη διακεκριμένων εταιρειών αποκτούν το δικό τους Club, έναν «Κύκλο Εμπιστοσύνης» που στόχο έχει να τους παρέχει προνόμια που -όχι μόνο βελτιώνουν το προσωπικό ηγετικό τους προφίλ-, αλλά συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ατομική και συλλογική διαχείριση των πραγματικών προκλήσεων που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα κλειστών συναντήσεων και συμβουλευτικών ομάδων, τα μέλη του Your Directors Club απολαμβάνουν μια σειρά αποκλειστικών προνομίων, όπως η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών από διακεκριμένους CEOs που επενδύουν συνειδητά στην ουσιαστική υποστήριξη της νέας γενιάς ηγετών και στην έγκυρη και έγκαιρη προετοιμασία τους σχετικά με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που συναντούν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

INNER ADVISORY CIRCLES
Τα Inner Advisory Circles αποτελούν συμβουλευτικές ομάδες υψηλής εμπιστευτικότητας, που συναντιούνται 8 φορές ετησίως για μισή ημέρα. Αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της Director’s Plus συνδρομής. Κάθε Inner Advisory Circle έχει συγκεκριμένη θεματική και τελεί υπό την καθοδήγηση ενός διακεκριμένου CEO Advisor, εξειδικευμένου στο αντικείμενό του, ο οποίος με προσωπική φροντίδα για την επιτυχία των μελών της ομάδας του, εξασφαλίζει τη δημιουργική σκέψη και ανταλλαγή ιδεών, την πλήρη και ουσιαστική ανάλυση των ζητημάτων που εξετάζονται, την ποιότητα και ομαλή ροή των συζητήσεων και τη δέσμευση των μελών της ομάδας στον κοινό στόχο και αποτέλεσμα. Η σύνθεση της εκάστοτε ομάδας συμφωνείται στις αρχές του έτους και παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού.

Δύο Inner Advisory Circles ξεκίνησαν τις δράσεις τους τον Μάιο, το «Discover Your Leadership Brand and Boost Your Professional Reputation» με CEO Advisor τον Δημήτρη Μιχόπουλο, Managing Director της Weber Shandwick και το «Digital Transformation and the New Type of Successful Leadership» με CEO Advisor τον Αναστάσιο Σπανίδη, CEO της Generation Y Group of Companies.

Έχοντας περάσει από κορυφαίες διοικητικές θέσεις ηγέτιδων εταιρειών στους τομείς των Εταιρικών Υποθέσεων, Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Διαχειρίσεων Κρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Δημήτρης Μιχόπουλος είναι ένα από τα πλέον έμπειρα και αναγνωρισμένα στελέχη στον κλάδο του, με μακρόχρονη και πολυβραβευμένη πορεία. Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Weber Shandwick από το 2014, ενώ είναι μέλος του Advisory Board του CEO Clubs .

Ο Αναστάσιος Σπανίδης είναι ο ιδρυτής της Generation Y – International eBusiness Experts την οποία δημιούργησε στην ηλικία των 18 ετών και μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια κατάφερε να την εδραιώσει ως μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο της, με ενεργό πελατολόγιο σε 24 χώρες και γραφεία σε 7. Αποτελεί τακτικός εισηγητής συνεδρίων και influencer, με παρουσία σε περισσότερες από 150 διοργανώσεις έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της TED, ενώ είναι επίσης μέλος του Advisory Board του CEO Clubs Greece.

Είναι η πρώτη φορά στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, που διακεκριμένοι CEOs κάνουν μια τόσο συστηματική και ουσιαστική επένδυση στην επαγγελματική ενίσχυση και συμβουλευτική στελεχών που δεν ανήκουν στη διοικητική τους ομάδα. Σε αντίθεση με Ακαδημαϊκά προγράμματα και πιστοποιήσεις, που συνήθως έχουν συγκεκριμένη δομή και περιεχόμενο, τα Inner Advisory Circles προσαρμόζουν και διαμορφώνουν τη συμβουλευτική τους προσέγγιση, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που τα αποτελούν.

Σε περιβάλλον απόλυτης εμπιστευτικότητας, τα μέλη των κλειστών αυτών συμβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν συγκεκριμένους προβληματισμούς αλλά και προκλήσεις του υφιστάμενου ρόλου, στόχων και εγχειρημάτων τους και μέσα από τη διαφορετικότητα και συμπληρωματικότητα των εμπειριών τους, να ανταλλάξουν market και industry insights υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη των πλέων αναγνωρισμένων ηγετών στον εκάστοτε κλάδο.

Με στελέχη από όλους τους κλάδους της Ελληνικής αγοράς, όπως η τεχνολογία, η υγεία, η ενέργεια, τα καταναλωτικά αγαθά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και όλες τις διοικητικές λειτουργίες όπως Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πωλήσεις, Οικονομικά, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνολογία, τα μέλη των κλειστών αυτών ομάδων συναντιούνται σε παράλληλες προκλήσεις και διαδρομές, αποκτώντας νέες γνώσεις και δημιουργώντας σχέσεις βασισμένες τόσο στη διαπροσωπική, όσο και στην εταιρική εμπιστοσύνη.

«Υποστηρίζουμε το YDC, επειδή είναι η μοναδική κοινότητα διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών που οδηγεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας επενδύοντας στην προσωπική τους ανάπτυξη», δηλώνει σχετικά ο Δημήτρης Μιχόπουλος.

Οι Κλειστοί Κύκλοι Συναντήσεων του YDC εκπροσωπούν μια συλλογική ευθύνη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο όραμα και στις αξίες της Ιδρυτού του: «Να είμαστε όλοι μας παρόντες, με τη σκέψη, τη συμβολή, τη συνεργασία και τον ρόλο που μας αντιστοιχεί στην επαναδημιουργία και ανοδική πορεία του ελληνικού επιχειρείν. Το YDC δημιουργεί τη βάση. Τα μέλη του αποτελούν την κινητήριο δύναμη».

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ YDC

    Γεωργία Καρτσάνη
    Ιδρυτής και Πρόεδρος του
    CEO Clubs Greece και του YDC

Από το 2009, ηγούμαι του Ελληνικού Chapter του CEO Clubs International, που ιδρύθηκε για να καλύψει μια σημαντική ανάγκη των ηγετών του ελληνικού επιχειρείν: Την ύπαρξη μιας κλειστής κοινότητας υψηλού κύρους που θα συνδύαζε την εξωστρέφεια που προϋποθέτει η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης με την αποκλειστικότητα που εξασφαλίζει η περιορισμένη και επιλεκτική πρόσβαση.

Έχοντας πλέον αφήσει μία ισχυρή παρακαταθήκη και έργο 10ετίας, τo CEO Clubs Greece παρέχει την αιγίδα, αλλά και τη φροντίδα του στους ηγέτες του αύριο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της ουσιαστικής συνεργασίας και της συλλογικής γνώσης, σκέψης, σοφίας και δημιουργίας που γεννούν την καινοτομία και προάγουν μια υγιέστερη αντίληψη του επιχειρείν.

Διάγουμε μία περίοδο έντονων και διαρκών αλλαγών, που αποζητά καινοτόμες προσεγγίσεις και πρακτικές, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και το ελληνικό επιχειρείν στο σύνολό του, να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις και ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά. Αυτό κάνει τον νευραλγικό ρόλο των υψηλόβαθμων διοικητικών ομάδων ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό, καθώς καλούνται να δημιουργήσουν νέα γνώση, να χαράξουν νέες πορείες και προσεγγίσεις και να προτείνουν πιο σύγχρονα και λειτουργικά συστήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των CEOs γίνεται καθολικός, πάνω και πέρα από τις εταιρείες που εκπροσωπούν.

Το Your Directors Club ιδρύθηκε με στόχο την ουσιαστική συμβολή των ηγετών του ελληνικού επιχειρείν στην ενίσχυση των διευθυντικών στελεχών των ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον εαυτό τους σε περιβάλλοντα αυξημένων προκλήσεων, ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν με επιτυχία τους ανθρώπους και τις εταιρείες τους σε περιόδους αλλαγών, αφήνοντας ένα σημαντικό προσωπικό αποτύπωμα στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.

Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν οι: Γεώργιος Καρράς, Πρόεδρος και CEO της Φοβεράς Προστασίας, Δημήτρης Μιχόπουλος, Managing Director της Weber Shandwick, Αναστάσιος Σπανίδης, CEO της Generation Y Group of Companies, καθώς και η Κατερίνα Μάνου, VP Sales, Middle East, Greece, Bulgaria & Cyprus της εταιρείας SPACES, Founding Partners του Your Directors Club.