Με τη συμμετοχή πάνω από 100 φοιτητών και αποφοίτων από διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και 13 ναυτιλιακών εταιρειών ολοκληρώθηκε το Open Day που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου από το Young Executives Shipping (YES) Forum.
Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν οι νέοι να πάρουν μια γεύση από τους ρυθμούς και την ενέργεια ενός εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, αυτό της Ακτής Μιαούλη και του Πειραιά, να αντιληφθούν το εύρος του ναυτιλιακού πλέγματος και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει, αλλά και να έρθουν σε απευθείας επαφή με την αγορά και τα στελέχη της.
Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και περιηγήσεις στα γραφεία των εταιρειών που συμμετείχαν, παρουσίαση της δομής και του οργανογράμματος τους, αλλά και συζήτηση για το προφίλ των νέων που η κάθε εταιρεία αναζητά.
Η διοργάνωση κορυφώθηκε στο νέο meeting point του YES Forum, δηλαδή στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, όπου οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συστηθούν, να δώσουν το βιογραφικό τους και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από τους πιθανώς αυριανούς εργοδότες / συνεργάτες τους.