Ξεκίνησε για 3η χρονιά στη χώρα μας ο διεθνής Διαγωνισμός Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, που έχει καθιερωθεί σαν ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο το οποίο προσφέρει στους μαθητές γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και φέτος είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν χωρίς κανένα κόστος τη δική τους εικονική επιχείρηση, σχηματίζοντας 757 ομάδες-εταιερίες σε όλη την επικράτεια και εκπροσωπώντας συνολικά 151 σχολεία. Χαρακτηριστικό της μεγάλης απήχησης του Διαγωνισμού σε μαθητές και καθηγητές, είναι το γεγονός ότι όλα τα Λύκεια που συμμετείχαν πέρυσι, συμμετέχουν και φέτος, αυξάνοντας σε όλες τις περιπτώσεις των αριθμό των ομάδων τους.

Σημειώνεται ότι η διενέργεια του Διαγωνισμού βασίζεται σε ένα λογισμικό, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί «διευθυντές» καλούνται να λάβουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία μιας πραγματικής εταιρείας, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων που καταθέτουν διαδικτυακά κάθε εβδομάδα και επί 4 μήνες, έχοντας να διανύσουν συνολικά 11 εικονικά «επιχειρηματικά έτη» μέχρι και την Ημιτελική φάση του Διαγωνισμού. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι «ομάδες – εταιρείες» μπήκαν στο 2ο Γύρο, εντείνοντας κάθε εβδομάδα τις προσπάθειές τους , ενώ ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2016, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων (300 μαθητών) από όλη την Ελλάδα.