Αύξηση 66%, σε σχέση με πέρυσι, σημείωσαν οι εγγραφές μαθητών λυκείων, όλων των τάξεων και τύπων, που συμμετέχουν στο ομαδικό παιχνίδι επιχειρηματικότητας Young Business Talents, το οποίο παρέχεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το Young Business Talents (ΥΒΤ) είναι ένας εκπαιδευτικός θεσμός βιωματικής μάθησης, ο οποίος διενεργείται με τη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή 3ης γενιάς – ένα εξελιγμένο λογισμικό που αναπαριστά πιστά τις συνθήκες μίας αγοράς σε ανταγωνισμό και δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα πρακτικής διοίκησης της εικονικής εταιρείας τους. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και τελεί υπό την αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) φορέα εποπτευόμενου από το υπουργείο Παιδείας. Οι νεαροί «επιχειρηματίες» από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, σχημάτισαν ομάδες των 3-4 ατόμων και μπήκαν στο 1ο Ετος της διαδικτυακής φάσης του διαγωνισμού, η οποία διαρκεί έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κάθε ομάδα καλείται να διοικήσει αποτελεσματικά και να καταστήσει βιώσιμη την εταιρεία της σε μία μακροπρόθεσμη βάση 11 εικονικών επιχειρηματικών ετών, μέχρι και τα ημιτελικά του διαγωνισμού. Τα εικονικά «εταιρικά έτη» αντιστοιχούν σε 11 εβδομάδες πραγματικού χρόνου, ενώ οι αποφάσεις που θα πάρουν οι μαθητές, αφορούν όλους τους νευραλγικούς τομείς μίας πραγματικής επιχείρησης: Την παραγωγή, όπως, για παράδειγμα, τι ποσότητες θα παράγουν από κάθε προϊόν, το Marketing – ποια τιμή θα δώσουν, πόση διαφήμιση θα κάνουν, τα χρηματοοικονομικά – αν θα κάνουν επένδυση στο εργοστάσιο και αν θα πάρουν δάνειο, το ανθρώπινο δυναμικό – πόσους πωλητές θα προσλάβουν, με τι μισθό, κ.λπ. Οι 75 καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν εθνικό τελικό.