Μετά τις εκπαιδεύσεις στην Αθήνα και τη Σπάρτη, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ψηφιακής αγωγής του πολίτη Young Digital Leaders, που σχεδιάστηκε από το ISD και τη Google και υλοποιείται από την Action Synergy, έρχεται στη Λέσβο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευρωπαϊκής εμβέλειας, που σχεδιάστηκε από τον Βρετανικό οργανισμό εναντίον του εξτρεμισμού, Institute for Strategic Development και υποστηρίζεται από τη Google. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τους νέους, μέσω της «ψηφιακής υπηκοότητας», ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και αλφαβητισμού στα ψηφιακά μέσα, προκειμένου να γίνουν οι ψηφιακοί ηγέτες του αύριο.

Η Martina Colasante, Policy Analyst της Google για την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε: «Θέτουμε ως κορυφαία προτεραιότητα την online ασφάλεια για παιδιά και οικογένειες – γι’ αυτό με χαρά φέρνουμε στην Ελλάδα το Young Digital Leaders. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα αποτελέσει μια ευκαιρία να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές και να εκπαιδεύσουμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για το θέμα σε νέες δεξιότητες».