Την έναρξη ενός νέου προγράμματος απασχόλησης για 25.000 ανέργους 18 έως 29 ετών ανακοίνωσε από τη Ρόδο η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά εργασίας, όπως είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, απαιτούν συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Αυτό κάνουμε με το νέο πρόγραμμα για 25.000 άνεργους 18 έως 29 ετών που εκκινεί τις επόμενες ώρες.

Η νέα δράση του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, αποτελεί την απάντηση μας στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια. Αναλυτικότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες της Ρόδου για την υποεκπροσώπηση των νέων και των γυναικών στην αγορά εργασίας και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

«Συνεργαζόμενοι», είπε, «μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ζωντανή και ανθεκτική αγορά εργασίας στη Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα. Ένα καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό είναι το θεμέλιο μιας ισχυρής οικονομίας και ενός ευημερούντος μέλλοντος για όλους».

Η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης παράλληλα τόνισε την ανάγκη να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι γυναίκες να συμμετέχουν πιο ενεργά στην αγορά εργασίας. «Πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς εργασίας. Η επένδυση σε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας» κατέληξε.