Μετά την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των σούπερ μάρκετ, τραπεζών, εταιρειών security και ΔΕΚΟ, περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, από 250 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να μην έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους και στη συνέχεια τα εισέπραξαν. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ).

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείου η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου αλλά και στις λαϊκές αγορές να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024. Η απόφαση αυτή, ελήφθη, είπε, λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου.

«Πλέον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου» σημείωσε. «Είμαστε αισιόδοξοι» κατέληξε η Υπουργός «πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του “Εργάνη ΙI” θα έχουμε επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα που μας έχουν επισημανθεί, καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων του ωραρίου και των υπερωριών».