Διευκρινίσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παρείχε ο Yπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Ο Μ. Βορίδης εξήγησε ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο η άρνηση των εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται σε επαγγελματικούς κλάδους όπου έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, να εμβολιαστούν συνιστά παραβίαση των νομικών τους υποχρεώσεων και αυτό οδηγεί σε κυρώσεις. «Από τη στιγμή που υπάρχει νομική υποχρέωση για να τηρούνται ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μη τήρηση τους αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. Άρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας» σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νομικές συνέπειες δεν είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής αλλά προκύπτει από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Σημείωσε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποσυνδεθεί η άρνησή τους να εμβολιαστούν με αυτές τις κυρώσεις, ενώ αναφορικά με το μέτρο της αναστολής εργασίας, εξέφρασε την άποψη ότι η διάρκεια ισχύος της θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Δήλωσε μάλιστα ότι η αντικατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας δεν είναι εύκολο εγχείρημα. «Κατά την γνώμη μου η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν.

Θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά» σημείωσε και τόνισε ότι «εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει». Κάλεσε μάλιστα τις πολιτικές δυνάμεις να λάβουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα πρέπει η άρνηση κάποιου να εμβολιαστεί να συνδέεται με κυρώσεις, επαναλαμβάνοντας ότι για να μη συμβεί αυτό χρειάζεται πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση.

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Workforce, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή για το μέτρο της άδειας άνευ αποδοχών στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας θα συμπεριληφθούν και σημαντικές ρυθμίσεις για τον ιδιωτικό τομέα. Μια από αυτές θα αφορά σίγουρα ειδική διάταξη με την οποία θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα του εργοδότη να ζητά από τον εργαζόμενο ενημέρωση για το εάν είναι εμβολιασμένος ή όχι ώστε στην περίπτωση που δεν είναι να τοποθετείται σε εργασιακό χώρο με λιγότερη επαφή με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό θα δώσει σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους τη δυνατότητα στους CEO’s να θέτουν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας. Μάλιστα εάν η τηλεργασία δεν είναι εφικτή λόγω των ιδιαιτεροτήτων της συγκεκριμένης εργασίας ανοίγει ως προοπτική το δικαίωμα του εργοδότη να προχωρήσει σε απολύ