Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για δημοσιογράφους από την Ελλάδα παρουσίασε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με τη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, μέσω της τριετούς συνεργασίας με τη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, το ΙΣΝ υποστηρίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για 18 υποψήφιους κατ’ έτος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα. Οι υποτροφίες του ΙΣΝ είναι πλήρεις και καλύπτουν το κόστος διδάκτρων, καθώς και τα έξοδα μετάβασης στις ΗΠΑ, τοπικών μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής κατά τη διάρκεια του.

Σκοπός είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να εξελίξουν την ποιότητα της εργασίας τους και να συμβάλουν στη βελτίωση του τρόπου άσκησης της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, συντόνισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος του ΙΣΝ, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Επιπλέον, στη συζήτηση συμμετείχε μέσω ζωντανής σύνδεσης η Janine Jaquet, Αντιπρύτανης της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, ενώ υπότροφοι του Προγράμματος μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.