«Μιλάμε με τους κοινωνικούς εταίρους και με τη ΔΥΠΑ για να δούμε πως μπορούμε να εμπλέξουμε περισσότερο τους κοινωνικούς εταίρους στα προγράμματα κατάρτισης ώστε να έχουμε και το feedback της κοινωνίας» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας στο Thessaloniki Summit 2023, τονίζοντας ότι το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται απλά για την απορρόφηση, η οποία ωστόσο πρέπει να υπάρξει.

«Μας νοιάζει και η ποιότητα. Θέλω να θυμάστε ότι η επόμενη επταετία, είναι η επταετία που έχουμε στα χέρια μας πόρους για το re-skilling και το up-skilling που δεν θα έχουμε ποτέ ξανά στο προσδόκιμο της ζωής μας. Αυτοί οι πόροι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη από εμάς για να αφήσουν στο τέλος μια εκπαιδευμένη αγορά εργασίας που θα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα 15-20 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μια νοοτροπία ότι η τεχνική εκπαίδευση είναι υποδεέστερη, «το οποίο είναι τελείως ψευδές». Όπως είπε, το Υπουργείο έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανακατασκευή των σχολών της ΔΥΠΑ. «Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για ένα μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων που θα παρέχουμε μέσω μεγάλων διεθνών providers, τύπου Αmazon, και γενικά προσπαθούμε να δώσουμε μεγαλύτερα εφόδια στο ανθρώπινο δυναμικό μας» τόνισε. Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα “Rebrain Greece”, η οποία όπως είπε, «πάει ανέλπιστα καλά».

«Έχουμε αρκετές χιλιάδες clicks το μήνα. Έχουμε ήδη δεκάδες ανθρώπους που βρήκαν δουλειά μέσα από την πλατφόρμα μέσα σε δύο μήνες. Μιλάμε για ανθρώπους που είτε από το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό μας είτε από το εξωτερικό βρήκαν καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας από αυτή που προσδοκούσαν και μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβασή τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας. Αυτό είναι για εμάς η πρακτική άσκηση πολιτικής. Δεν συζητάμε γενικώς για το “brain gain”. Πάμε και δίνουμε τα εφόδια για να γίνει το “brain gain” και αυτό αρχίζει και λειτουργεί» κατέληξε.