Στις καινούργιες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς σε συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myNAT, για την οποία αναφέραμε χθες λεπτομέρειες στο Workforce.

«Στο Υπουργείο, έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, παρόλο που η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο για ζητήματα εκπαίδευσης, όσο και επαγγελματικής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλία.