Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη 12 σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είχε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσία της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνου Αγραπιδά. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης/ταλέντων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ζήτημα που επηρεάζει καίρια την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων και εν γένει της ελληνική οικονομίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, στη συζήτηση αναδείχθηκε ο καίριος ρόλος των συνεργειών του δημόσιου τομέα και του ελληνικού επιχειρείν με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να αντιμετωπιστεί συλλογικά το φαινόμενο του brain drain.

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πέραν των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία για την ανάσχεση του φαινομένου, έχει θεσμοθετήσει, τον Σεπτέμβριο του 2023, τον μηχανισμό διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Οι εταιρείες που συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους στην συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ήταν οι Alpha Bank, GEK Terna, Ernst & Young, OTE, ΔΕΗ, Viohalco, Elvalhalcor, Cenergy Holdings, Lamda Developments, AANG Holdings Group, Demo Pharmaceutical, Archirodon. Στο πλαίσιο αυτό, το Yπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την διοργάνωση της πρώτης σε σειρά εκδήλωσης ειδικού σκοπού στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises», στην οποία θα συμμετάσχουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις με σκοπό να προσελκύσουν Έλληνες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης που σταδιοδρομούν στην Μεγάλη Βρετανία.