«Το να πληρώνεται κάποιος την τριετία του δεν είναι προαιρετικό, είναι υποχρεωτικό. Δεν είναι αν ο εργοδότης θέλει ή δεν θέλει, είναι καλός ή δεν είναι καλός, είναι ελαστικός ή δεν είναι ελαστικός. Πρέπει να πληρώνει τον εργαζόμενο την τριετία του, το 10% της αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2023.

Η αύξηση αυτή δεδομένου του παγώματος από το 2012 μέχρι το 2023 είναι υποχρεωτική». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Αναφερόμενη δε στους ελέγχους για την εφαρμογή των τριετιών, η Υπουργός ανέφερε ότι ο ΣΕΠΕ πέρσι έκανε 60.000 ελέγχους, ενώ στόχος του Υπουργείου είναι μέσα από την χρήση της ψηφιακής κάρτας, τους προγραμματισμένους ελέγχους αλλά και από τις καταγγελίες του ίδιου του εργαζόμενου να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Βάσει των ελέγχων που πλέον κάνουμε με τα ψηφιακά εργαλεία και με την ψηφιακή κάρτα, 4.000 εργαζόμενοι σε 212 επιχειρήσεις, οι οποίοι φοβόντουσαν να καταγγείλουν τον εργοδότη τους γιατί δεν τους έχει δηλώσει ολικώς την εργασία τους, έχουν πλέον πληρωθεί» κατέληξε.

Τέλος αναφερόμενη στο επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες τόνισε ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος του μήνα, ώστε αυτές να μπορούν να λαμβάνουν για 9 μήνες τον κατώτατο μισθό.