Έως τα τέλη του 2026, τα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών της χώρας θα πρέπει να αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 40%. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξήχθη στην Πάτρα.

Ο σχετικός νόμος θα προβλέπει ότι τουλάχιστον το 40% των μελών των διοικητικών συμβουλίων πρέπει να είναι γυναίκες ή εναλλακτικά το 33% μεταξύ όλων των διευθυντικών θέσεων των εταιρειών.

«Όταν ήρθε η πρώτη Οδηγία για ποσοστό των γυναικών στο 25% υπήρχε μία αντίδραση, μας έλεγαν πού θα βρούμε τόσες γυναίκες; Μια χαρά πήγαν τα πράγματα και οι εξαιρέσεις ήταν λίγες. Τώρα είμαι πεπεισμένη ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο του 40%. Υπάρχουν σχετικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί αυτή η υποχρέωση. Όπως επίσης θα πρέπει να εφαρμοστεί και η μισθολογική διαφάνεια. Έχουμε διαφορές στις αποδοχές αντρών- γυναικών για την ίδια εργασία που φτάνουν στο 15% σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ελλάδα είμαστε κοντά στο 14%. Είναι σαν οι γυναίκες να δουλεύουν μισό μήνα παραπάνω δωρεάν. Πρέπει να το δούμε αυτό» επισήμανε η Ζ. Δημαδάμα σε σχετικό πάνελ του συνεδρίου.