Με τη συμμετοχή 120 και πλέον ατόμων ξεκίνησε, τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το πρώτο «Selection Piscine» στις εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής των ατόμων που θα γίνουν μελλοντικοί σπουδαστές του Zone01, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, κατά την οποία οι υποψήφιοι θα βρίσκονται καθημερινά στη σχολή και θα καταπιάνονται με δοκιμασίες υψηλής δυσκολίας, μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας με δεκάδες γλώσσες προγραμματισμού.

Με τον τρόπο αυτόν, η ομάδα του Zone01 ξεχωρίζει εκείνους που έχουν ταλέντο στον προγραμματισμό, αλλά και απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως αφοσίωση, πειθαρχία και επιμονή, ενώ και οι ίδιοι οι υποψήφιοι διαπιστώνουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και απαιτήσεις του προγράμματος.

Όσοι επιλεγούν από την εν λόγω διαδικασία, θα γίνουν και επίσημα σπουδαστές του Zone01 για δύο έτη και στη συνέχεια θα εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες για τρία έτη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες επιλογής μέσα στο 2024, ούτως ώστε το Zone01 Athens να φτάσει τους 250 εκπαιδευόμενους για το πρώτο έτος, αλλά και να υλοποιήσει τον στόχο του, που είναι να ενσωματώσει 8.000 developers στην ελληνική αγορά μέχρι το 2030.