Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Attica Academy, ξεκίνησε η Attica Department Stores, τον περασμένο Απρίλιο, για τους εργαζόμενους στα Attica πολυκαταστήματα και στις boutique, σε ρόλους πώλησης και εξυπηρέτησης. «Το πρόγραμμα γεννήθηκε από την ανάγκη για έναν σταθερό, δομημένο μηχανισμό ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Στόχος του είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες πώλησης και εξυπηρέτησης, ώστε κάθε επαφή με τον πελάτη να αντανακλά το όραμά μας: “Elevate the Attica experience”», εξηγεί, σε συνομιλία της με το Workforce, η Βασιλική Καράμπαμπα, L&D Specialist & Learning Facilitator, Attica Department Stores. Κάθε ομάδα συμμετεχόντων περνά από διήμερο εντατικό training, βασισμένο σε βιωματικούς τρόπους μάθησης και peer mentoring, με θεματικές στα Attica values, customer experience, selling ceremony, teamwork και empathy.

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε ετήσιους κύκλους. Ο πρώτος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται στο τέλος του δ΄ τριμήνου και, στο διάστημα αυτό, θα εκπαιδεύονται συνεχώς νέα groups εργαζομένων. Σε αυτό συμμετέχουν, ως mentors και internal trainers, οι Attica ambassadors, εσωτερικά στελέχη εκπαιδευμένα να μεταλαμπαδεύουν την κουλτούρα της εταιρείας.

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά: 46% ολοκλήρωσης, +250 εκπαιδευόμενοι συνάδελφοι, 92,8% ικανοποίηση και 91% μέσος όρος επιτυχίας στα κουίζ αξιολόγησης γνώσεων, +12% βελτίωση στα performance rates, πριν και μετά την εκπαιδευτική παρέμβαση», περιγράφει η Β. Καράμπαμπα.

Και καταλήγει: «Οι οργανισμοί οι οποίοι καλλιεργούν πραγματικούς ambassadors, ακούν πρώτα τους ανθρώπους τους και μετατρέπουν αυτήν την ακρόαση σε δράση. Τα επόμενα πέντε χρόνια, το engagement και το trust θα χτίζονται μέσα από διαφάνεια, ουσιαστική επένδυση στην ανάπτυξη και αυθεντική, ανθρώπινη επικοινωνία».

Ακολουθήστε μας σε Facebook & LinkedIn και γίνετε μέλος της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητας του κλάδου.