Η HR 100 powerlist επιστρέφει και -για 2η συνεχή χρονιά- παρουσιάζει τα πιο επιδραστικά στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού, που διακρίνονται για το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους στη σύγχρονη κοινότητα του HR στην Ελλάδα.

Μπορεί η διαδικασία της «ανάδειξης» να ήταν ίδια με την περσινή, αυτή τη φορά, όμως, η λίστα είναι λίγο διαφορετική. Και αυτό γιατί δεν παρουσιάζει μόνο τις σπουδές, την εργασιακή εμπειρία και τις επαγγελματικές δεξιότητες των στελεχών που αναδείχτηκαν. Αντίθετα, θέλοντας να γνωρίσουμε όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και τις προσωπικότητες πίσω από τους ρόλους, τα ζητούμενά μας ήταν λίγο πιο…. δημιουργικά.

Εκτός, λοιπόν, από τα σημαντικότερα επιτεύγματα για το 2023 και το insight τους σχετικά με την τάση που θα καθορίσει το μέλλον του κλάδου (spoiler alert: η συντριπτική πλειοψηφία ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη), ζητήσαμε από τα στελέχη να μας αποκαλύψουν το motto που τα χαρακτηρίζει, αλλά και τι θα ήθελαν να είναι… αν δεν ήταν ο εαυτός τους. Από τη Wonder Woman και τη Coco Chanel, μέχρι τον Bill Gates και τον Irvin Yalom, οι απαντήσεις ήταν ποικίλες και αναμφισβήτητα εμπνευσμένες, αποτυπώνοντας, με τον καλύτερο τρόπο, τη διαφορετικότητα που αυτοί οι επαγγελματίες όχι μόνο υποστηρίζουν, αλλά και -όπως φαίνεται- ενσαρκώνουν.

Interesting Facts

  • Περισσότερα από 1.500 στελέχη κατέθεσαν πάνω από 2.200 προτάσεις. Συνολικά, προτάθηκαν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες του HR.
  • Στη φετινή λίστα αναδείχτηκαν 58 στελέχη για πρώτη φορά, ενώ για τα υπόλοιπα 48, είναι η 2η συνεχής διάκριση.
  • Το 66% της λίστας είναι γυναίκες. Το αντίστοιχο ποσοστό στην περσινή λίστα άγγιζε το 71%.
  • Τα περισσότερα στελέχη που αναδείχτηκαν δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας (14%). Ακολουθούν ο κλάδος του retail (11%), των υπηρεσιών (10%) και του FMCG (10%).
  • Οι κορυφαίοι τομείς στους οποίους διακρίθηκε η πλειοψηφία των στελεχών ήταν το Recruitment / Talent Acquisition (23%), το Talent Management (16%), το Learning & Development (13%) και το Employer Branding (10%).
  • Φέτος, για πρώτη χρονιά, το Diversity, Equity & Inclusion σημείωσε εντυπωσιακό ποσοστό ως τομέας διάκρισης των στελεχών, αγγίζοντας το 9,3%.

Δείτε την ειδική έκδοση

Δείτε τα 100 πιο επιδραστικά στελέχη της HR 100 Powerlist 2023

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαφήμιση:
Μαρίνα Καφέζα, T: 210 661 7777 (ext. 252), E: [email protected],
Μαίρη Καλλιφείδα, T: 210 661 7777 (ext. 333), E: [email protected]
Περιεχόμενο:
Μαρία Μυλωνά, T: 210 661 7777 (ext. 147), E: [email protected]