Είναι το 1ο εξειδικευμένο πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης στο HR, που προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες εργασίας, εκδίδει certification badge και φτιάχνει τη μεγαλύτερη βάση επαγγελματιών HR στην Ελλάδα. Οι Co-Founders και Managing Directors του Workearly, Ευθύμης Βαφειάδης και Δημήτρης Κυριακάτης, μάς μιλούν για τις μοναδικές υπηρεσίες του HR School αλλά και για όλες τις εξελίξεις της ακμάζουσας αγοράς στελεχών του Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR Professional: Τι ακριβώς είναι το HR School του Workearly;

Ευθύμης Βαφειάδης – Δημήτρης Κυριακάτης: Το HR School του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και πρακτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον χώρο του HR στην Ελλάδα. Είναι αναγνωρισμένο για εκπαίδευση σε εταιρείες και υποψηφίους σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, όπου αποτελεί και το πιο δημοφιλές πρόγραμμα εκπαίδευσης στο HR.

Είναι πιστοποιημένο για την υψηλή ποιότητα, τα standards εκπαίδευσης και την υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας, από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού – HRCI (Human Resource Certification Institute – USA), του οποίου αποτελεί και εγκεκριμένο πάροχο εκπαίδευσης, ενός εκ των ελαχίστων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
To Workearly αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπαιδευτική υπηρεσία upskilling και reskilling για Business, HR αλλά και Τεχνολογικές ειδικότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Έχει διακριθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμπερίληψή του σε λίστες καταξιωμένων επιχειρηματικών projects, όπως η λίστα Fortune 40 under 40 και η λίστα με τις κορυφαίες HR Tech εταιρείες για το 2022 στην Αμερική.

Θεωρείται η πρώτη επιλογή Upskilling & Reskilling σε προτίμηση σε αποφοίτους και νέους εργαζομένους, σημειώνοντας άνοδο άνω του 400% σε νέους εκπαιδευόμενους κάθε χρόνο, αποτελώντας το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό project στην ελληνική αγορά. Φέρνοντας ένα καινοτόμο concept για τα εγχώρια δεδομένα, κατάφερε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από ίδιους τους εκπαιδευομένους.

HR P.: Ποιες δεξιότητες θα είναι σε ζήτηση και τι ψάχνουν, τελικά, οι εταιρείες σε έναν HR Professional το 2023;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Η ύπαρξη ενός οργανωμένου τμήματος HR επιτρέπει στους οργανισμούς να σχηματίσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην ανάπτυξη του HR, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η αναγνώριση της αξίας και του κέρδους που μπορεί να επιφέρει το HR, οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.
Η αναζήτηση υποψηφίων για θέσεις HR έχει εξελιχθεί σε μία δύσκολη και σύνθετη υπόθεση. Το γεγονός ότι η τεχνική αξιολόγηση για HR επαγγελματίες δεν έχει εδραιωθεί ακόμη στην Ελλάδα, έχει ωθήσει τις εταιρείες στη δημιουργία ορισμένων «άτυπων» προδιαγραφών.

Όταν οι recruiters εντοπίζουν αυτές τις προδιαγραφές στα Βιογραφικά σημειώματα των Υποψηφίων, δίνουν προβάδισμα στους εν λόγω υποψηφίους. Ορισμένες από αυτές είναι:

α. Τεχνολογίες HR, Πλατφόρμες και Λογισμικά: Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της αυτοματοποίησης. Όλες, σχεδόν, οι λειτουργίες σε ένα τμήμα HR απαιτούν τη γνώση ειδικών λογισμικών, πλατφορμών και άλλων εργαλείων τόσο για την οργάνωση όσο και τη διαχείριση των δεδομένων. Έτσι, όταν οι Recruiters εντοπίζουν τη γνώση αυτών των εργαλείων στο CV ενός υποψηφίου, το προκρίνουν στη διαδικασία αξιολόγησης. Για μία θέση recruiter, η γνώση κάποιου εργαλείου ATS συνιστά σημαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του υποψηφίου. Αντίστοιχα, για μία θέση Personnel Management, η γνώση κάποιου εργαλείου HRM θα διακρίνει έναν υποψήφιο από έναν άλλον.
β. Συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις: Κάθε κλάδος διέπεται από ένα συγκεκριμένο skillset. Το HR δεν βασίζεται σε γενικές και αφηρημένες γνώσεις, αλλά σε συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες, παράλληλα φυσικά με τα απαραίτητα soft skills. Επειδή, όμως, τα soft skills είναι συνήθως επαναλαμβανόμενα στα CVs των υποψηφίων, η βαρύτητα κατά το screening των βιογραφικών δίνεται στα hard skills. Έτσι, οι recruiters αναζητούν τα στοιχεία εκείνα που είναι ενδεικτικά της εξοικείωσης με την εκάστοτε θέση. Για παράδειγμα, ένας HR Generalist που διαθέτει γνώσεις HR Metrics έχει προβάδισμα έναντι κάποιου άλλου που δεν διαθέτει σχετικές γνώσεις. Αντίστοιχα, γνώσεις σχετικά με το Digital Transformation στο HR μπορεί να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιλογή ενός υποψηφίου.
γ. Digital Credentials: Τα Digital Credentials έχουν εγκαινιάσει μία νέα εποχή στο HR. Για παράδειγμα, σε θέσεις σχετικές με το recruiting, η εμπειρία στις προηγούμενες θέσεις φυσικά είναι ενδεικτική της εξοικείωσης με τον ρόλο, αλλά όχι επαρκές κριτήριο.

Προφανώς, όταν πρόκειται για junior θέσεις, η αξιολόγηση της εμπειρίας είναι μάταιη, αφού συνήθως δεν υφίσταται. Στους senior επαγγελματίες, η εξέταση της προηγούμενης εμπειρίας δεν είναι πάντοτε ασφαλής μέθοδος αξιολόγησης. Πώς μπορεί η εταιρεία να γνωρίζει αν ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει εξελιχθεί στην πάροδο του χρόνου, ότι δεν έχει επαναπαυτεί στη θέση του και ότι έχει μάθει άλλα σύγχρονα εργαλεία της αγοράς και νέες μοντέρνες μεθόδους αναζήτησης και αξιολόγησης;
Τα Digital Badges ή αλλιώς Digital Credentials, δηλαδή ψηφιακές πιστοποιήσεις που έχουν εκδοθεί από εγνωσμένου κύρους φορείς, αποτελούν ένα ισχυρό διαπιστευτήριο δια βίου μάθησης αλλά και εξέλιξης.

HR P.: Τι προσφέρει το HR School και ποιες είναι οι διαφορές του με τα κλασικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην εκπαίδευση επαγγελματιών HR;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια ο τομέας της εκπαίδευσης παρέμενε αρκετά στάσιμος, ακολουθώντας μία πεπατημένη οδό μεταξύ ακαδημαϊκών πιστοποιήσεων ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων – πολλές φορές με απαγορευτικό κόστος, και των κλασσικών σεμιναρίων, με τη μορφή live ή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων.
Το HR School είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον κλάδο του HR, όπου ακολουθείται εκπαιδευτική προσέγγιση με προσομοίωση πραγματικών job tasks για την απόκτηση των νέων ικανοτήτων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται.

Τα πιο βασικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι τα εξής:
1. Είναι εξατομικευμένο. Κάθε συμμετέχων διαμορφώνει σε συνεννόηση με την ομάδα του HR School το δικό του προσωπικό πλάνο, σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εργασιακή εμπειρία του (junior/senior) και, κυρίως, τους στόχους του.
2. Είναι εκπαιδευτική προσομοίωση και όχι σεμινάριο: Αυτή είναι και η σημαντικότερη καινοτομία του προγράμματος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής ενασχόλησης με το εκάστοτε αντικείμενο του HR μέσα από πραγματικά case-studies. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν και ως επαγγελματίες στην αντίστοιχη θέση. Σκοπός δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση ή η αποστήθιση γνώσεων αλλά η προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, στις οποίες οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν αποφάσεις και να βρουν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα.
3. Μία ομάδα επαγγελματιών αναλαμβάνουν τον εκπαιδευόμενο για 3-5 μήνες, όπου τον προετοιμάζουν τόσο στις πρακτικές δεξιότητες του κλάδου όσο και στο κομμάτι του επαγγελματικού προφίλ και της αγοράς.
4. Όσοι εκπαιδευόμενοι ενδιαφέρονται για ευκαιρίες καριέρας, προετοιμάζονται για την αγορά και για συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας με την ομάδα HR Career Coaching, όπου θα δημιουργηθεί και καινούργιο επαγγελματικό βιογραφικό.

Το εκπαιδευτικό υλικό του HR School είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες «βάσεις» γνώσης και εμπειρίας σε θεματολογίες του HR με πραγματικά παραδείγματα γύρω από τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, τη Στελέχωση και τις τακτικές Μισθοδοσίας που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 100 εταιρείες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και από τις ομάδες συμβούλων μας. Συνέβαλαν δεκάδες τμήματα του HR από κλάδους, όπως τα οικονομικά, η τεχνολογία, η ναυτιλία, τα τουριστικά, η ενέργεια και η διαφήμιση, όπως επίσης και από στοιχηματικές εταιρείες, τα FMCG και τη βαριά βιομηχανία.

HR P.: Ποια πιστοποίηση παρέχει το HR School;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Η Reatcode (εταιρεία στην οποία ανήκει το HR School powered by Workearly) είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA).
Επίσης, το Workearly συνεργάζεται με την Credly, τον μεγαλύτερο οργανισμό έκδοσης Digital Badges στον κόσμο, όπου εξασφαλίζεται η παγκόσμια ισχύς των πιστοποιητικών που παρέχονται στους αποφοίτους.

Ένα Digital Badge αποτελεί τη νέα γενιά των πιστοποιήσεων, και είναι ένα «μοναδικό ψηφιακό σήμα» που εκδίδεται μέσω της Credly, από το Workearly. Επιπλέον, είναι online και πιστοποιεί δεξιότητες και γνώσεις σε μία ειδικότητα ή ένα εργαλείο. Το λαμβάνουν οι απόφοιτοι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. Τα Digital Badges είναι εξαιρετικά χρήσιμα, γιατί είναι ορατά και κατά την κοινή χρήση τους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επαγγελματικά δίκτυα ή portals, όπως είναι το LinkedIn.

HR P.: Υπάρχει διασύνδεση με την αγορά εργασίας;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Οι δεξιότητες που διδάσκονται στο HR School είναι προσαρμοσμένες στο 95% των αγγελιών εργασίας στην Ελλάδα αλλά και τις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην online βάση των HR Certified Professionals, με συστατική επιστολή ώστε να βλέπουν το προφίλ, το βιογραφικό και τα σκορ τους εκατοντάδες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

HR P.: Σε ποιους απευθύνεται και ποιες δεξιότητες αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Το πρόγραμμα είναι ατομικό, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες αλλά και σε φοιτητές να διαμορφώσουν το δικό τους προσωπικό εκπαιδευτικό πλάνο.
Το HR School περιλαμβάνει μία ευρεία θεματολογία, στις οποίες κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με τους στόχους του.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και θα εμβαθύνουν σε θεματολογίες όπως:

  • HR Recruiting (Trends in Recruitment Methodologies)
  • Payroll (Basic Principles of Labor Law and Payroll A-Z)
  • Learning & Development (LD Methodologies, Loyalty Schemes, & Personal Development)
  • Digital Transformation (Data transformation & Design Thinking)
  • HR Metrics (KPIs & the five pillars of HR Metrics)
  • HR Analytics (HR Data Analysis Tools, Big Data & Automation)
  • HR Management (Change Management, Agile & Scrum)

Το HR School παρέχει, επίσης, και την επιλογή της εισαγωγικής δωρεάν εκπαίδευσης σύντομης διάρκειας, όπου οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να μελετήσουν χρήσιμο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για τη σύγχρονη αγορά του HR, όπως και συμβουλές καριέρας.

HR P.: Ποια είναι τα μελλοντικά βήματα του HR School; Πρόκειται να δούμε από εσάς ακόμη πιο καινοτόμες υπηρεσίες;

Ε.Β.- Δ.Κ.: Το HR School είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό των HR Professionals, των επίδοξων υποψηφίων αλλά και των ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τον κλάδο.
Όπως μας είπαν πολλοί, η παρουσία μίας καινοτόμας λύσης επαγγελματικής κατάρτισης στο Ανθρώπινο Δυναμικό, με πρακτικό χαρακτήρα, ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά.
Προσπαθούμε να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, ώστε να κατορθώνουμε να βοηθάμε αυτούς που μας εμπιστεύονται, να εξελιχθούν και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.