Διανύοντας τον 17ο πλέον χρόνο παρουσίας της στην Ελληνική αγορά, η παλαιότερη εταιρεία με εξειδίκευση στο coaching και την οργανωτική ανάπτυξη, μεγαλώνει την ομάδα των εξειδικευμένων συμβούλων της. Και καλύπτει, με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, τις ανάγκες των πελατών της.

HR Professional: 17 χρόνια πορείας, με ένα πελατολόγιο που αριθμεί πλέον άνω των 100 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και μία εκπαίδευση θεσμό στον χώρο του coaching. Τι σας έφερε ως εδώ;

Βασίλης Αντωνάς: Η έλλειψη οποιουδήποτε συμβιβασμού. Η ανάγκη να προσφέρουμε πάντα την καλύτερη δυνατή υπηρεσία, καλύπτοντας τις ανάγκες του πελάτη μας και όχι πουλώντας ό,τι και όσο μας βολεύει, έχει καταστήσει το brand, αυτή τη στιγμή, συνώνυμο της ασυμβίβαστης ποιότητας.

HR P.: Πείτε μας για τους καινούργιους συνεργάτες και υπηρεσίες που προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Impact.

Β.Α.: Στο δυναμικό της εταιρείας προστέθηκαν τρία αξιόλογα στελέχη, με μοναδική διαδρομή ο καθένας στον τομέα του. Η Χριστίνα Νισσάν, πολύπειρο στέλεχος από τον χώρο του HR και η πρώτη πιστοποιημένη Clifton Strengths Coach στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Χατζηαποστόλου, οικονομικός σύμβουλος, με ένα άκρως εντυπωσιακό βιογραφικό. Και η Άννα Φλώρου, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο recruiting και την επιχειρηματικότητα, η οποία είναι και Office Manager.
Όπως και με τους υπάρχοντες συνεργάτες, την Τερέζα Βενετσάνου και τον Γιώργο Διακονικολάου, έψαξα και βρήκα ανθρώπους που δεν είχαν απλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους, αλλά χρόνια επιτυχίας. Το τι κάνουμε με το τι πετυχαίνουμε, έχει μεγάλη διαφορά.

HR P.: Εδώ και αρκετό καιρό, εκτός από Managing Director, είστε και Unit Lead ενός καινούργιου τμήματος της Impact: Του Business Transformation. Μιλήστε μας για την στρατηγική πίσω από τη δημιουργία του.

Tερέζα Βενετσάνου: Οι ανάγκες των εταιρειών είναι πολλές, πολύπλοκες και αλληλεξαρτώμενες. Η δυνατότητα, να τις καλύψει μία consulting εταιρεία συνολικά, δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις επιτυχίας. Είναι διαφορετικό να συνεργάζεσαι με 6 διαφορετικούς παρόχους για να καλύψεις τις ανάγκες σου και διαφορετικό να στήνεις το πλάνο ανάπτυξης γύρω από έναν κεντρικό άξονα. Ο συντονισμός και η εναρμόνιση στην προσέγγιση, στην κουλτούρα και στον επιχειρησιακό κώδικα, δρουν ως πολλαπλασιαστές της αποτελεσματικότητας. Με αυτή τη φιλοσοφία, κατέληξα πως μία δυνατή ομάδα, θα μπορούσε να προσφέρει στον πελάτη αυτό το πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα και στο πλαίσιο του να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο στον πελάτη μας, αποφασίσαμε να φέρουμε εξιδεικευμένους συμβούλους για τις κυριότερες ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.

HR P.: Γνωρίζω πως έχετε μία συγκεκριμένη προσέγγιση και μεθοδολογία, πίσω από κάθε παρέμβαση. Θα την διατηρήσετε και στα καινούργια τμήματά σας;

B.A.: Αναμφίβολα. Όσο και να διαφέρει το ένα αντικείμενο από το άλλο, για εμάς η προσέγγιση παραμένει ίδια. Η συλλογή πληροφοριών μέσα από συνεντεύξεις και έρευνες, παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του απόλυτα εξιδεικευμένου προγράμματος, που θα καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη μας. Παρότι υπάρχουν κάποιες κυρίαρχες θεματικές, ο πελάτης δεν θα πάρει ποτέ κονσέρβα από εμάς. Με τη βοήθεια του θα συνδημιουργήσουμε την παρέμβαση και θα βάλουμε μέσα τη σωστή δοσολογία εκπαίδευσης, coaching και consulting. Είναι μία πολύ πιο απαιτητική διαδικασία, κυρίως για εμάς, το αποτέλεσμα, όμως, δεν θα θυσιαστεί ποτέ στον βωμό της ευκολίας, της συντομίας και της προχειρότητας.

HR P.: Εκτός από Managing Director και Unit Head του Business Transformation Unit, καλύπτετε και τον τομέα της εκπαίδευσης στο sales. Πώς τα «χωράτε» όλα;

Τ.Β.: Με θέληση. Προέρχομαι από 2 δεκαετίες θητείας σε εμπορικές διευθύνσεις μεγάλων πολυεθνικών. Για εμένα είναι δεδομένο, ότι αν ο εμπορικός βραχίονας μίας εταιρείας δεν λειτουργεί με αρμονική μεθοδολογία και κουλτούρα, τότε οτιδήποτε άλλο είναι μάταιο. Οι εκπαιδεύσεις στο sales, πέρα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, περιλαμβάνουν και το χτίσιμο εταιρικής ταυτότητας, προς τα έξω. Ο συνδυασμός είναι μοναδικά αποτελεσματικός και το αποτέλεσμα πολύ πιο βιώσιμο από ότι σε μία τυπική εκπαίδευση sales.

HR P.: Είστε, μετά τον κύριο Αντωνά, το παλαιότερο στέλεχος της Impact και διευθύνετε αυτή τη στιγμή, το Project Management Unit. Πώς έχουν κυλίσει αυτά τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια συνεργασίας;

Γιώργος Διακονικολάου: Γνώρισα τον Βασίλη και την Impact από το 2009. Αρχικά, ως μαθητής του Diploma of Executive Coaching & Organisational Development και πολύ γρήγορα ως συνεργάτης. Η συμμετοχή μου στην ομάδα της Impact δεν είναι απλώς μια καθοριστική στιγμή που άλλαξε το μέλλον μου, είναι ό,τι πιο προκλητικό κάνω συνεχώς από τότε. Και είναι αυτό που καθορίζει την Impact και κάθε υπηρεσία που προσφέρει: Ο συνεχής αγώνας να δίνουμε στους πελάτες μας κορυφαίες υπηρεσίες, χωρίς συμβιβασμό. Συγκεκριμένα για το αντικείμενο της Διοίκησης Έργων, που εκπροσωπώ, η προσέγγιση είναι βασισμένη και ευθυγραμμισμένη στις βασικές αρχές της Impact για Ηγεσία, Coaching και Οργανωτική Ανάπτυξη, θέματα μέγιστης προτεραιότητας για τους Project Managers σήμερα και στο μέλλον.

HR P.: Clifton Strengths και HR Consulting. Ποια είναι η υπεραξία των υπηρεσιών που πρόσφατα ξεκινήσατε να προσφέρετε ως σύμβουλος της Impact;

Xριστίνα Nισσάν: Το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιoύμαστε, χαρακτηρίζεται περισσότερο από ποτέ από αστάθεια, αβεβαιότητα και πολυπλοκότητα. Ως εκ τούτου, ο τρόπος με τον οποίο καλούμαστε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε, αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να είμαστε περισσότερο ευέλικτοι και δημιουργικοί σε όλους τους τομείς. Η λύση, λοιπόν, στρέφεται στις παραδοσιακές προσεγγίσεις του ΗR, οι οποίες είχαν κατά βάση τον εντοπισμό των σημείων προς βελτίωση σε ένα πιο ανθρωποκεντρικό μοντέλο και εστιάζεται στην ανάπτυξη των έμφυτων ταλέντων του καθενός (human potential) και πώς αυτά ευθυγραμμίζονται για την επίτευξη των στόχων. Το CliftonStrengths® της Gallup είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που η βάση του είναι να ξεκλειδώσει και να βοηθήσει τα στελέχη να γνωρίσουν τα ταλέντα τους. Με την ενσωμάτωση της μεθοδολογίας αυτής στις πρακτικές του ΗR (strength based approach) μπορούμε να πετύχουμε βιώσιμη οργανωτική ανάπτυξη των ομάδων, δέσμευση εργαζομένων και δημιουργία μίας ισχυρής οργανωτικής κουλτούρας.

HR P.: Ένας γκουρού των οικονομικών σε μία εταιρεία που εξειδικεύεται παραδοσιακά στο αντικείμενο της ηγεσίας. Πώς παντρεύονται αυτά;

Δημήτρης Χατζηαποστόλου: Ηγεσία σημαίνει επικοινωνία, δημιουργικότητα, αμοιβαίος σεβασμός, ευελιξία, προσαρμοστικότητα. Αποτελεσματική ηγεσία σημαίνει επαφή με τους αριθμούς και λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Έτσι λοιπόν, διασταυρώνονται οι δρόμοι μας με την Impact έχοντας δημιουργήσει μία πολυτάλαντη ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους μοναδικούς στον τομέα τους. Αίσθησή μου είναι πως όλοι μας βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα κατ’ επιλογήν, έχοντας ως κριτήριο την επένδυση χρόνου και προσπάθειας σε μία συνεργασία η οποία πάνω από όλα μας κάνει χαρούμενους. Και ύστερα από 25 και πλέον χρόνια επαγγελματικής πορείας είναι προφανές πως οι καλές δουλειές με καλά αποτελέσματα και ικανοποιημένους πελάτες, γίνονται πρωτίστως από κέφι ακολουθούμενο από τεχνική κατάρτιση και φυσικά εμπειρία.

HR P.: Έχετε συμπληρώσει πλέον πάνω από ένα χρόνο στο τιμόνι του γραφείου της Impact. Τι έχετε ζήσει και τι θέλετε να ζήσετε στο μέλλον;

Άννα Φλώρου: Ως Office Manager της Impact, μπόρεσα να αναπτύξω τις δεξιότητές μου στην οργάνωση εργασιών και στη βελτίωση των λειτουργιών του γραφείου. Προχωρώντας, με βάση την προηγούμενη εμπειρία μου ως Recruiter, έχω την ευκαιρία να ξεκινήσω τη δική μου μονάδα προσλήψεων εντός της Impact. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα του Diploma in Executive Coaching and Organisational Development της Impact, που παρακολουθώ, και κάποια personality tools στα οποία πιστοποιούμαι μέσω της εταιρείας, είμαι σίγουρη για την ικανότητά μου να δημιουργήσω και να διαχειριστώ το δικό μου business unit, που θα συμβάλει στην κατανόηση των αναγκών και προσδοκιών των πελατών μας σε ανθρώπινο δυναμικό. Ανυπομονώ, λοιπόν, να εφαρμόσω τις νέες μου δεξιότητες και γνώσεις για να βοηθήσω την Impact να προσφέρει μια μεγαλύτερη κλίμακα υπηρεσιών στους πελάτες της.