Στο μάθημα Learning & Development του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Human Resource Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξενήθηκαν, πρόσφατα, οι Λίλιαν Μοσχίδου, Vice President και Παναγιώτα Γιούλη Τσεντούρου, Director of Learning & Development, Fruit4Growth.

Με αφετηρία το ερώτημα τι ζητά πραγματικά η διοίκηση ενός οργανισμού όταν αναζητά εκπαίδευση, συζήτησαν με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές actual εμπειρίες και πραγματικά case studies από έργα Learning & Development, ενώ διεξήγαγαν και διαδραστικό workshop προσομοίωσης. Όπως επισημαίνει η Fruit4Growth, σε ανακοίνωση στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της, «η συζήτηση βασίστηκε στην πεποίθηση πως το L&D σχεδιάζει και ενεργοποιεί ικανότητες και συμπεριφορές τις οποίες χρειάζεται ο οργανισμός για να υλοποιήσει τη στρατηγική του».

Ειδικότερα, αναλύθηκε ο στρατηγικός ρόλος του, μέσα από το πώς μία πραγματική επιχειρηματική ανάγκη μεταφράζεται σε στόχους μάθησης και σε ουσιαστικές παρεμβάσεις ανάπτυξης. Το δε συμπέρασμα που προέκυψε ήταν πως «θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν οργανισμοί οι οποίοι κατανοούν τη σημασία της μάθησης και την αξιοποιούν ευέλικτα, προσαρμόζοντάς τη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες».