Η εποχή προστάζει να γίνεις ηγέτης, να μάθεις πώς να ηγείσαι αποτελεσματικά την ομάδα σου και πώς θα φέρεις τα νούμερα στο τμήμα σου.
Τι σημαίνει όμως να είσαι ηγέτης και κατά πόσο αυτό μαθαίνεται;
Γράφει η Μαρία Μπακιρτζή, Business & Executive Coach

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι έναν τίτλο για να θεωρηθείς ηγέτης τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο θα σου ανατρέψει τα πάντα!
Σύμφωνα με τον Robin Sharma, η επιτυχία (προσωπική και επαγγελματική) είναι κάτι που δημιουργείται συνειδητά. Διαβάζοντας το βιβλίο θα καταλάβεις πως δεν χρειάζεσαι κανέναν τίτλο για να θεωρηθείς ηγέτης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να γίνεις μη ρεαλιστικά επίμονος και άγρια θαρραλέος για να ξυπνήσεις τον ηγέτη που κρύβεται μέσα σου. Σωστά διάβασες, ο ηγέτης είναι ήδη μέσα σου.
Στο βιβλίο αναλύονται οι τέσσερις φιλοσοφικές αρχές που θα σε οδηγήσουν στο να γίνεις «Ηγέτης Δίχως Τίτλο». Αυτές μεταφέρονται στον πρωταγωνιστή του βιβλίου από 4 διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται επιτυχημένοι γιατί, μέσα από την εργασία τους, έχουν μάθει να προσφέρουν τη μοναδικότητα τους. Η δύναμη αυτού του βιβλίου δεν κρύβεται στο ότι σε μαθαίνει μόνο πώς να ξεκλειδώσεις τη δύναμη που κρύβεται μέσα σου, ώστε να γίνεις ο ηγέτης της ζωής σου, αλλά στη σημαντικότητα του να μοιραστείς όλη αυτή την φιλοσοφία, με στόχο να βοηθήσεις και άλλους ανθρώπους.
Ζούμε σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό και για τους περισσότερους το μόνο που έχει σημασία είναι να βγουν πρώτοι, κρατώντας κρυφές τις κινήσεις τους για να μην έρθει κάποιος να τις αντιγράψει και να τις χρησιμοποιήσει. Αυτό όμως δεν είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη. Ο Robin Sharma μας μαθαίνει ότι αρχικά χρειάζεται να γίνουμε οι ηγέτες του εαυτού μας, να αναπτύξουμε την προσωπική ηγετική μας ικανότητα και, είτε δουλεύουμε ως καμαριέρες είτε ως γενικοί διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων, σημασία έχει μέσα από την εργασία μας να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο και να μην κρατάμε κρυφή τη μέθοδο επιτυχίας μας.
Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή σου, απελευθέρωσε τον αρχηγό που κρύβεται μέσα σου. Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, φρόντισε να μεταδόσεις ό,τι μάθεις μέσα από αυτό το βιβλίο. Τότε θα γίνεις ηγέτης και ας μην έχεις τίτλο!