Για μία ακόμη χρονιά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι άνθρωποί μας, μας έδωσαν την πλέον σημαντική διάκριση: είμαστε στην 1η δεκάδα των εταιρειών στις οποίες αξίζει να εργάζεται κανείς.

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό είναι ένας τρόπος να μετρήσουμε περιοδικά τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας σαν ζωντανός οργανισμός. Πέρα από τη διάκριση, 2η σε συνέχεια, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο κάθε χρονιά που συμμετέχουμε, είναι να αναλύσουμε τα αποτελέσματα και να εστιάσουμε στους τομείς προς βελτίωση, δημιουργώντας και εφαρμόζοντας ιδιαίτερα πλάνα δράσης. Και χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο όταν βλέπουμε ότι τα πλάνα αυτά απαντούν στα θέματα που αναδεικνύονται κάθε φορά και αυτό το αποδεικνύει η βελτίωση των βαθμολογιών μας στους αντίστοιχους τομείς.

Δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για τους ανθρώπους μας!

Επιπλέον, για τη διοίκηση της εταιρείας η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει στην πράξη τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας όπου ευχαριστημένοι εργαζόμενοι θα εξυπηρετούν ευχαριστημένους πελάτες. Το βραβείο, λοιπόν, αυτό δεν αφορά μόνο στο εργασιακό περιβάλλον που υπάρχει μέσα στην εταιρεία. Η εικόνα αυτή βγαίνει και προς τα έξω, στους πελάτες μας, με τους οποίους διατηρούμε, πέρα από την επαγγελματική, και ανθρώπινη σχέση. Μια σχέση που δεν περιορίζεται μόνο σε συναλλαγές αλλά βασίζεται στην αμφίδρομη κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων τους με τρόπο, ώστε να ικανοποιούνται τα συμφέροντα και των δύο συμβαλλόμενων μερών.

Το βραβείο αυτό το οφείλουμε και το αφιερώνουμε επομένως σε όλες τις ομάδες ατόμων στους οποίους είμαστε υπόχρεοι και την εμπιστοσύνη των οποίων προσπαθούμε να κερδίζουμε καθημερινά: Εργαζόμενους, Πελάτες και Συνεργάτες.

Επιθυμώντας να δώσουμε ένα στίγμα των πρωτοβουλιών που ξεχωρίζει το εργασιακό περιβάλλον της Johnson Diversey από άλλες εταιρείες είναι σημαντικό να αναφερθούμε στα εξής:

 • Οι πόρτες των διοικητικών στελεχών είναι πάντα ανοιχτές για όλους τους εργαζομένους.
 • Ενημερώνουμε σε μηνιαία βάση όλους τους εργαζόμενους για την πορεία της εταιρείας τόσο όσον αφορά τα οικονομικά όσο και τα οργανωτικά δεδομένα.
 • Ζητάμε τη γνώμη των εργαζομένων μας πριν από οποιαδήποτε αλλαγή, που μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τομέα της εργασίας τους.
 • Ό,τι υποσχόμαστε το κάνουμε πράξη με τιμιότητα και ήθος.
 • Δίνουμε μεγάλη σημασία στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας σε όποιο τμήμα και να εργάζονται. Κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα νόμιμα απαιτούνται (π.χ. Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στους πωλητές) δημιουργώντας ειδικό συμβούλιο που απαρτίζεται από εθελοντές οι οποίοι εισηγούνται και υλοποιούν επιπλέον δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
 • Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όταν οι εργαζόμενοί μας αντιμετωπίζουν προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα και τους παρέχουμε την άνεση του χρόνου και την οικονομική και ηθική στήριξη που χρειάζονται.
 • Είμαστε κοντά στις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων με διάφορους τρόπους (συμμετοχή στις εκδρομές, σχολικές δωρο-επιταγές, ειδικές εκδηλώσεις/εορτασμοί, δώρα γάμου και γέννησης τέκνων κ.λ.π.).
 • Συμβάλουμε στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής έχοντας θεσπίσει ένα ελαστικό ωράριο εργασίας και αποχώρηση νωρίτερα κάθε Παρασκευή.
 • Διαθέτουμε ένα σύνολο εργαλείων και διαδικασιών μέσα από τις οποίες αναδεικνύουμε τους ανθρώπους με δυναμικό και δημιουργούμε στοχευμένα πλάνα για την ανάπτυξή τους.
 • Επιλέγουμε αυτούς που τους ονομάζουμε key retainers και για τους οποίους επίσης λαμβάνουμε εξατομικευμένη δράση, ώστε να τους διατηρήσουμε στην εταιρεία και να τους επιβραβεύσουμε.
 • Έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αμοιβών, Bonus και παροχών για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους πρωτοπόρο για τον κλάδο μας, το οποίο βελτιώνουμε συνεχώς.
 • Δε χάνουμε ευκαιρία να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας και να δημιουργούμε ευχάριστες στιγμές οργανώνοντας πρωτότυπα events, όπου οι άνθρωποί μας διασκεδάζουν έρχονται πιο κοντά και χαλαρώνουν.
 • Τέλος, οι εργαζόμενοί μας κι εμείς είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας των πόρων και γενικότερα του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουμε πρωτότυπες δράσεις και προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για τους ανθρώπους μας!

Best Workplaces 2009: Οι 20 επιχειρήσεις – αντικείμενο του πόθου κάθε εργαζόμενου