Μία στις δύο (51%) πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 10 άτομα και 44% των πολύ μεγάλων, άνω των 500 ατόμων, είναι εκείνες οι οποίες επενδύουν κυρίως στο coaching, αναφέρουν νέα ερευνητικά αποτελέσματα του Δρ. Θεοφάνη Βάρβογλη και της ερευνητικής ομάδας του American University of Armenia, σε συνεργασία με τη Ζωή Α. Λιόλιου, EMCC Accredited Senior Practitioner Coach και συγγραφέα του βιβλίου «Το Coaching στην Πράξη», τα οποία παρουσιάστηκαν διαδικτυακά στα μέλη του EMCC Ελλάδας.

Στους κλάδους οι οποίοι επιλέγουν το coaching περιλαμβάνονται οι τεχνολογία, χρηματοοικονομικά και τραπεζικά, τουρισμός και φιλοξενία. Επίσης, αναδείχθηκε πως ο συνδυασμός εξωτερικού και εσωτερικού coaching είναι προτιμότερος σε όλους τους κλάδους και όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων και συνδέεται με βελτιώσεις στην ηγεσία, αυτογνωσία, απόδοση, λογοδοσία και βελτίωση της επικοινωνίας, με το 67% το οποίο επιλέγει τον συνδυασμό να επιθυμεί να συνεχίσει στο μέλλον.

Παράλληλα, περισσότερο ικανοποιημένοι αποδεικνύεται πως είναι όσοι εργάζονται σε πολύ μικρές εταιρείες έως 10 ατόμων, ενώ το coaching συνιστά, επίσης, «πολύ αποτελεσματικό» εργαλείο για CEOs, middle και senior managers, καθώς και για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Υψηλότερη αποτελεσματικότητα αναφέρουν όσοι αναζήτησαν coach μέσα από το δίκτυο συνεργατών τους ή από τους φορείς coaching, όπως EMCC, ICF, AC, ωστόσο, η έλλειψη προηγούμενης εμπειρίας περιορίζει τις πιθανότητες μελλοντικής αξιοποίησης υπηρεσιών coaching.