Σε μία νέα συνεργασία προχωρούν τα Pet City και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, επιδιώκοντας να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων και συνδέοντας έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, η εν λόγω συνεργασία έχει ως αντικείμενο τη συνδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς» και του εκπαιδευτικού προγράμματος Pet Grooming.

Έτσι, τα Pet City ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Επισημαίνεται ότι τα Pet City έχουν ήδη προχωρήσει στη δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία 2 εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων, τα οποία θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2. Τέλος, για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.