Η Linkage Greece διοργάνωσε με επιτυχία, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, μια ξεχωριστή ομιλία, με επίσημο προσκεκλημένο το διακεκριμένο παγκοσμίως ομιλητή σε θέματα ηγεσίας, Nando Parrado, σε μια συναρπαστική βιωματική αφήγηση. Ο κορυφαίος ομιλητής, στo πλαίσιo της Σχολής Ηγεσίας Linkage Network, συνάντησε 800 στελέχη από 76 μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων με την παρουσία τουλάχιστον 60 Γενικών Διευθυντών, σε μια εκδήλωση που αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Επιμέλεια: Τζένη Αναγνωστοπούλου

Σε μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα ομιλία, στο Αμφιθέατρο του Κολεγίου Αθηνών, με θέμα «Το θαύμα στις Άνδεις. Η Ελπίδα στην Κρίση είναι υπόθεση Ηγεσίας», ο N. Parrado περιέγραψε το θαύμα που έζησε στις Άνδεις το 1972.

Πρόκειται για έναν από τους 16 επιζήσαντες του θρυλικού αεροπορικού δυστυχήματος που ενέπνευσε και την επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία, όπου ύστερα από 62 ημέρες απάνθρωπης επιβίωσης, ο N. Parrado αντλώντας κάθε ψυχική δύναμη που του είχε απομείνει οργάνωσε και ηγήθηκε της συγκλονιστικής προσπάθειας για διάσωση.

Σήμερα, είναι συγγραφέας του best seller «Miracle in the Andes», το οποίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες και συγκαταλέγεται στους top 10 ομιλητές παγκοσμίως σε θέματα ηγεσίας, ομαδικού πνεύματος, αποφασιστικότητας και επίτευξης στόχων, βάσει του World Business Forum, ενώ συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις κύρους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο N. Parrado συγκίνησε κι ενέπνευσε το κοινό με την ομιλία του, δηλώνοντας την αγάπη του για την Ελλάδα και τη βαθιά πίστη του ότι η κρίση που διανύουμε μπορεί να ξεπεραστεί με ομαδικότητα, αυτό-οργάνωση κι εμπιστοσύνη στην ηγεσία. Με motto «προχωράμε μπροστά», ο ομιλητής αναφέρθηκε σε αντίστοιχες περιόδους κρίσης που έχει ο ίδιος βιώσει στην Ουρουγουάη, την πατρίδα του και την Αργεντινή, χώρα που έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, δίνοντας σε όλους ρεαλιστική ελπίδα για το πώς μπορούμε να την ξεπεράσουμε, με συνεισφορά των δυνάμεών μας για ένα σκοπό: ένα καλύτερο μέλλον και υποστήριξη του ηγέτη στην εφαρμογή των αποφάσεών του για μια δυναμική, θετική εξέλιξη για το σύνολο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ενώ οι οικοδεσπότες, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της Linkage Greece και Αρτέμης Μυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece, καλωσόρισαν το κοινό.

Ξεχωριστή ενότητα αποτέλεσαν οι βιωματικές ιστορίες ηγεσίας που αφηγήθηκαν καταξιωμένα και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων: οι Εμμανουήλ Ραπτόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, Αντώνιος Κεραστάρης – Διευθύνων Σύμβουλος Hellas On Line, Ευτυχία Κασσελάκη – Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια & Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Giuseppe Zorgno – Διευθύνων Σύμβουλος Chartis Greece, Georg Schroeckenfuchs – Διευθύνων Σύμβουλος NOVARTIS Ελλάδος, Μιχάλης Ρούσσος – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ISS, Fernando Casado – Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Pepsico, Θεόδωρος Λιακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού κλάδου Johnson & Johnson Hellas και Γεράσιμος Κοσμάτος Διευθύνων Σύμβουλος Καταναλωτικού κλάδου Johnson & Johnson Hellas, δίνοντας το δικό τους αισιόδοξο, ηγετικό στίγμα.