Tην «Safety Week 2023», μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία και στο Κέντρο Διανομής στο Σχηματάρι, διοργάνωσε η Unilever Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στην Εργασία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και βιωματικά, μέσω προσομοιωτών, οι οποίοι παρείχαν πρακτική εξάσκηση με σενάρια οδήγησης σε στεγνούς και βρεγμένους δρόμους, καθώς και προσομοίωση των αισθήσεων του οδηγού υπό την επήρεια αλκοόλ και κόπωσης.

Παράλληλα, στο Κέντρο Διανομής στο Σχηματάρι διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας για διαρροή αμμωνίας και επέμβαση για απεγκλωβισμό εγκλωβισμένου ατόμου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Οινοφύτων και την 7η ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα, στο Κέντρο Διανομής στον Ρέντη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εργαζομένων και παράλληλα γιορτάστηκαν 15 χρόνια χωρίς ούτε ένα εργατικό ατύχημα.

«Το πρόγραμμα, με σύνθημα “All in for Safety”, τονίζει τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης για την ασφάλεια. Στο πλαίσιό αυτό, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα και στη δέσμευση της Unilever ότι πρέπει να “Μιλάμε Ανοιχτά” για την ασφάλεια και να προλαμβάνουμε οποιοδήποτε περιστατικό, λειτουργώντας όλοι ως Πρεσβευτές της Ασφάλειας, προστατεύοντας τους συναδέλφους μας ώστε όλοι να επιστρέφουμε στο σπίτι ασφαλείς!» δήλωσε η Εύη Σγούρου, Διευθύντρια Ασφάλειας της εταιρείας.