Η σημερινή κατάσταση ως προς τη συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για αύξηση της συμμετοχής αυτής, καθώς και οι εμπειρίες των κρατών-μελών και των ίδιων των επιχειρήσεων σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθούν και τα αποτελέσματά τους, θα συζητηθούν σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

Η εκδήλωση με θέμα «Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 17:00, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενόψει της επεξεργασίας της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Το θέμα αφορά στη μεθοδολογία για την προβλεπόμενη σταδιακή εισαγωγή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών, δηλαδή με την ψήφιση ρυθμιστικής οδηγίας είτε με αυτορρύθμιση της αγοράς. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελληνίδα ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα. Πληροφορίες: 210 2112000, [email protected] και [email protected].