Η Edenred Ελλάδας συμμετείχε για 5η χρονιά στο «Ideal Day», την παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου της Edenred, που κάθε χρόνο κινητοποιεί εργαζομένους ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Project Paralies, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες με περιβαλλοντικές ανησυχίες, προχώρησαν σε μια δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, 56 εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας καθάρισαν την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ραφήνα και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης, περισυλλέγοντας πάνω από 40 κιλά απορριμμάτων και μικροπλαστικών. Με στόχο την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων ακολούθησε ενημέρωση από την ομάδα του Project Paralies για θέματα σχετικά με την συνεισφορά όλων μας στη διατήρηση ενός θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος χωρίς απόβλητα.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, η πρωτοβουλία «Ideal Day» περιλαμβάνει δράσεις που συνδέονται με τους τρεις πυλώνες της πολιτικής CSR της Edenred: Idealpeople, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, Idealplanet, που στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος, και Idealprogress που αποσκοπεί στη δημιουργία αξίας με γνώμονα την ηθική. Η Μαριλένα Σουλογιάννη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Edenred Ελλάδας δήλωσε:

«Στην Edenred Ελλάδας παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου να δημιουργεί νέες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης CSR στρατηγικής μας. Έτσι και φέτος οι άνθρωποί μας, με αφορμή το «Ideal Day» και με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 65%, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού παραλίας, ενημερώθηκαν σχετικά με την αποκατάσταση του παράκτιου οικοσυστήματος και έδειξαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας».