Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 στην Ελλάδα, για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, ανακοίνωσε η Estée Lauder Hellas, η ελληνική θυγατρική της The Estée Lauder Companies (ELC). Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18,9%, το περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ η θυγατρική κατέγραψε ζημίες €7,9 εκατ. προ φόρων.

Η εν λόγω εικόνα οφείλεται στις ενέργειες αναδιοργάνωσης που πραγματοποίησε η εταιρεία, οι οποίες και οδήγησαν σε αρκετά -μη επαναλαμβανόμενα- κόστη, αλλά και στις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις. Έτσι, για το τρέχον οικονομικό έτος, η εταιρεία επιστρέφει σε ισχυρή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας ήδη διψήφια αύξηση των καθαρών πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, ενώ προτεραιότητά της αποτελεί η προσέλκυση και ανάπτυξη ταλέντων, η προώθηση καινοτόμων και συνεργατικών μεθόδων εργασίας, η αναβάθμιση της συνολικής εργασιακής εμπειρίας καθώς και η ενίσχυση της μοναδικής εταιρικής της κουλτούρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική θυγατρική προχώρησε σε μετεγκατάσταση των κεντρικών της γραφείων, σε νέα υπερσύγχρονα στην Αθήνα, αλλά και σε ανακαίνιση σημείων πώλησης και στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση του κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας της στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθιστώντας σταδιακά την ελληνική θυγατρική κέντρο για όλη την περιοχή ευθύνης της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Είμαστε μια εταιρεία με ιστορία και εμβληματικές μάρκες, η οποία προσφέρει κορυφαία προϊόντα και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ομορφιάς. Ωστόσο, οι άνθρωποί μας είναι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο και αποτελούν το μεγαλύτερο μας κεφάλαιο! Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, έχοντας με υπερηφάνεια τη μεγαλύτερη ομάδα beauty advisors και makeup artists στην Ελλάδα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Σπυρόπουλος, General Manager, ELC Balkans.