Η ManpowerGroup παρουσίασε τη νέα έκθεση– «From C-Suite to Digital Suite, How to Lead Through Digital Transformation» – σε συζήτηση πάνελ στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup, Jonas Prising και ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Will.i.am φιλοξένησαν μια ομάδα παγκόσμιων κορυφαίων επιχειρηματιών, όπου «προκάλεσαν» τις παραδοσιακές ιδέες για την αποτελεσματική Ηγεσία και αναζήτησαν τις προϋποθέσεις για Ηγεσία μέσω Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Όταν σχεδόν 9 στους 10 Ηγέτες του Ανθρώπινου Δυναμικού δεν πιστεύουν ότι διαθέτουν το ταλέντο της Ηγεσίας για να καθοδηγήσουν επιτυχημένα στην ψηφιακή εποχή, οι Ηγέτες κάθε μεγέθους επιχείρησης και κλάδου οφείλουν να καθοδηγήσουν με διαφορετικό τρόπο δράττοντας την ευκαιρία και παραμένοντας επίκαιροι.

«Αυτό που μας οδήγησε μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον. Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί ηγέτες της ψηφιακής εποχής οφείλουν να είναι δεκτικοί σε αλλαγές και έτοιμοι να αναλάβουν μετρήσιμα ρίσκα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Jonas Prising και «Τα καλά νέα είναι ότι η καθοδήγηση μέσω της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού δεν συνεπάγεται την πλήρη αντικατάσταση των στοιχείων που συνθέτουν μια ισχυρή ηγεσία. Αντιθέτως, ο γνωστός κανόνας 80/20, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Οι θεμελιώδεις δεξιότητες ηγεσίας, όπως η αντοχή και η προσαρμοστικότητα εξακολουθούν να έχουν πρωταρχική σημασία. Ωστόσο, στην ψηφιακή εποχή, οι αποτελεσματικοί ηγέτες πρέπει επίσης να καλλιεργούν το επιπλέον 20% – απελευθερώνοντας το ταλέντο και τολμώντας να καθοδηγήσουν, αποτυγχάνοντας μερικές φορές με στόχο την επιτάχυνση της απόδοσης».