Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε το Kariera Group, με ομιλίες σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική αγορά εργασίας των C-level στελεχών. Για την ιδιαίτερη ιστορία του kariera.gr, αλλά και για τις αρχικές δυσκολίες στη χρηματοδότηση έκανε λόγο στη δική του τοποθέτηση ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO του Kariera Group. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ παλαιότερα υπήρχαν δυσκολίες στη χρηματοδότηση, πλέον είναι πιο εξελιγμένο το σύστημα για να σηκώσουν χρήματα οι νεοφυείς επιχειρήσεις και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι άνοιξαν τον δρόμο οι εταιρείες που άρχισαν να πετυχαίνουν.

Επιπρόσθετα, ο Θ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές καλές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά δεν γίνεται να μεγαλώσουν χωρίς εξαγορά, ενώ σημείωσε πως οι εγχώριες καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να συναλλάσσονται με μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό, παρότι θεωρούνται μικρές για τα διεθνή δεδομένα. Από την πλευρά του, ο Φώτης Ρήγας, Managing Director Recruitment Services του Kariera Group, μιλώντας στο πάνελ για τα soft skills σε C-level θέσεις, αναφέρθηκε στη συνήθη επιλογή του CEO της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης να προσλαμβάνει στελέχη που του μοιάζουν. «Δεν σεβόμαστε το περιβάλλον, δεν σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, δεν σεβόμαστε ακόμα ότι ένα στέλεχος μπορεί να είναι καλύτερο από εμάς.

Λείπει πάρα πολύ το κομμάτι της ενσυναίσθησης, να καταλαβαίνω πώς νιώθει ο άλλος» υποστήριξε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως συχνά σε μια ΜμΕ στην Ελλάδα τη διαδικασία της πρόσληψης καλείται να κάνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει εκπαιδευτεί να ζητάει τα soft skills. «Αυτό που συμβουλεύουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι να πάρουν ανθρώπους από άλλα εργασιακά περιβάλλοντα τα οποία είναι ενδεχομένως πιο μεγάλα, διαφορετικά, που έχουν άλλες εμπειρίες, που έχουν πολλαπλές εμπειρίες, έτσι ώστε να φέρουν μέσα στις επιχειρήσεις τη δική τους οπτική, τη δική τους εμπειρία για το πώς γίνονται τα πράγματα» κατέληξε ο ίδιος.