Στο πάνελ «The Future of Work: The Innovative Workplace, Smart Policy, Thriving Workforce» του φετινού Delphi Economic Forum συμμετείχε ο Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Ασφαλιστικής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων στον ασφαλιστικό κλάδο και τόνισε πως ο άκρως ανταγωνιστικός κλάδος της ασφάλειας, ωθεί τις εταιρείες σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Όπως εξήγησε, βασική αιτία για αυτήν την επενδυτική επιλογή αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες, δεξιότητες ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων, σε συνάρτηση με μια πελατοκεντρική προσέγγιση η οποία πλέον επικρατεί στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο Ν. Αντιμησάρης υπογράμμισε πως η προσέγγιση αυτή βρίσκεται στον επιχειρηματικό πυρήνα της Ergo Ασφαλιστικής, σε συνδυασμό με τη στρατηγική της εταιρείας να διατηρεί την ηγετική της θέση σε κάθε αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

«Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Ergo έχει θέσει ως πρωταρχικό μέλημα την ανάδειξή της σε εργοδότη επιλογής. Η προσέγγισή μας, όμως, δεν περιορίζεται στην προσέλκυση ταλέντων. Εξίσου σημαντική είναι η διατήρηση του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετούμε καινοτόμες πρακτικές, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για τη διαμόρφωση μιας βελτιωμένης εμπειρίας εργαζομένου (employee experience). Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση και η προσαρμογή των καθηκόντων στις σύγχρονες απαιτήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα την ικανοποίηση και την επαγγελματική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας στην ψηφιακή τεχνολογία και στην υιοθέτηση υβριδικού μοντέλου εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ευημερίας των εργαζομένων.