Μέσα στον περασμένο χρόνο χάθηκαν 22.000 θέσεις εργασίας στη Wall Street, σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας Crain’s New York Business. Το ακόμα πιο απαισιόδοξο σενάριο είναι ότι είναι πολύ πιθανό να γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις.

Από την άλλη πλευρά, στοιχεία από το Αμερικανικό Γραφείο Στατιστικών Μελετών Εργατικού Δυναμικού (Bureau of Labor Statistics) δείχνουν ότι δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη μεταβολή τον περασμένο χρόνο. Δεδομένα από τον ιδιωτικό τομέα δείχνουν ότι οι θέσεις μειώθηκαν κατά 800, μόνο από το τέλος του 2007.

Αλλά αυτά τα νούμερα υποτιμούν το μέγεθος της κρίσης, αφού δε λαμβάνουν υπόψη πολλές περιπτώσεις περικοπών θέσεων εργασίας όπως τις απολύσεις 7.000 εργαζομένων από τη Bear Stearns, η οποία εξαγοράστηκε από τη JPMorgan Chase & Co. Επιπλέον, οργανισμοί όπως η Citigroup,η Merrill Lynch,η UBS και η Morgan Stanley ετοιμάζονται για απολύσεις.

Το Independent Budget Office της Νέας Υόρκης προβλέπει 33.000 απολύσεις στη Wall Street μέσα στον επόμενο χρόνο – αριθμός που αντιστοιχεί στο 17% των πιο καλοπληρωμένων εργαζομένων της πόλης.

Οι εν λόγω μειώσεις θα επηρεάσουν βαθιά την οικονομία της Αμερικανικής μητρόπολής εφόσον σύμφωνα με υπολογισμούς, κάθε θέση εργασίας στη Wall Street δημιουργεί άλλες δύο.

Πηγή: www.workforce.com