Μπορεί η αποτυχία να οδηγήσει στην επιτυχημένη ηγεσία; Πώς μπορεί κάποιος να ξε-μάθε και να ξανα-μάθει ανακόπτοντας από τις δυσκολίες; Ποια χαρακτηριστικά του ηγέτη που οδηγεί τις εξελίξεις; Πώς σχετίζεται η μουσική με το HR; Πόσα μαθήματα μπορούν να πάρουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού από τη μουσική βιομηχανία;

Τις απαντήσεις σε αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα αναλαμβάνει να δώσει πάντα με… τη συνοδεία της ηλεκτρικής του κιθάρας ο Peter Cook, στο πλαίσιο του 7th People Management Executive Seminar, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Ο Peter Cook δεν είναι αυτό που θα λέγαμε τυπικό πρώην στέλεχος HR (μεταξύ άλλων) που κάνει λαμπρή καριέρα ως σύμβουλος. Αντισυμβατικός στην εμφάνιση αλλά με καινοτόμες απόψεις και εξαιρετική παρουσίασή τους, έχει αναγορευτεί από το BBC ως Rock’n’Roll Business Guru.

Αυτό που τον κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι ότι στις παρουσιάσεις του επιστρατεύει τη μουσική για να «φωτίσει» αρκετά επιχειρηματικά θέματα όπως η στρατηγική, η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η ηγεσία, οι σχέσεις και οι αλλαγές. Ο Peter Cook ηγείται της «Ακαδημίας του Ροκ», μίας δημιουργικής και καινοτόμας συμβουλευτικής εταιρείας management, που συνδυάζει ιδέες κορυφαίων business schools από όλο τον κόσμο με τη δύναμη της ροκ, της τζαζ ή της κλασικής μουσικής. Έχει εμφανιστεί στα: BBC One TV, BBC Radio 4, Radio 2 και στο Institute Directors όπου παρουσίασε τις ιδέες του.

Στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι Johnson and Johnson, Electronic Arts, Pfizer, The Royal College of Physicians, BT, GSK, BP Amoco, The Chartered Insurance Institute, The CIPD, Laing O’ Rourke, The NHS, The United Nations, Imperial College London και Ashridge Business School.

Ο Tom Peters επευφημεί ένα από τα βιβλία του και δίνει το στίγμα των ιδεών του Peter Cook: «Πέρα από κάθε αμφιβολία ζούμε σε μια εποχή Rock’n’Roll. Οπότε έχει ουσιαστικό νόημα ένα αυθεντικό, Rock’n’Roll μοντέλο business management και ηγεσίας. Το “Sex, Leadership and Rock’n’Roll”, είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο που “κλείνει την πόρτα” σε μια εποχή παρωχημένης, γραφειοκρατικής και στείρας ηγεσίας και προαναγγέλλει μια νέα δημιουργική εποχή με προκλήσεις και αλλαγές. Ζήτω!».